Quantcast
Channel: Maximum Rock Magazin - Articole
Viewing all 325 articles
Browse latest View live

Coveruri rock & metal mai putin obisnuite

$
0
0
Internetul ne-a demonstrat ca fanii rock-ului si metal-ului nu stiu sa faca cover-uri ale pieselor preferate doar pe chitari electrice ori acustice, la bass sau la tobe. Lumea e plina de oameni talentati si cu imaginatie care au transpus piese clasice pe diferite instrumente inedite, conferindu-le astfel un sound fie aparte, fie amuzant. Mai jos v-am alcatuit o lista de coveruri rock si metal neobisnuite, dar care suna al naibii de bine:

Slayer - Raining Blood (Banjo)

{youtube}nZ2ucr74YNk{/youtube}

Probabil hit-ul momentului in materie de cover-uri dubioase dar interesante, domnul Rob Scallon ne arata cat de catchy pot suna acordurile malefice din Raining Blood pe un banjo clasic.

Slayer - Seasons In The Abyss (Guitar Percussion)

{youtube}k5SpXvRbJPc{/youtube}

Ramanem tot la Slayer unde Sam ne prezinta cum un mix de chitara acustica, percutie si o voce suava pot crea un cover foarte melodios cu un puternic iz dramatic.

Black Sabbath - Paranoid (Harp)

{youtube}d78zwwHDdO8{/youtube}

Cum se poate ca fondatorii doom metal-ului sa sune atat de divin pe o harpa?

Metallica - Master of Puppets (Flute)

{youtube}dO80dgra5C0{/youtube}

Tot respectul pentru plamanii si pentru tehnica acestui om. Propun ca la urmatoarea colaborare Metallica cu diferiti artisti, sa-l invite pe acest baiat ca sigur va iesi o treaba mai mult decat interesanta.

Lamb of God - Redneck (Acoustic Kitchen cover)

{youtube}RAIEIIOYXOw{/youtube}

Cum poti sa redai mai bine brutalitatea Lamb of God decat printr-o chitara acustica vechen, un contrabass rupt, niste oale de bucatarie si un walkie-talkie? Death metal at its finest!

Iron Maiden - The Trooper (Saxophone)

{youtube}sQzoxK4WGF0{/youtube}

Saxofonul l-am asociat mereu cu sonoritatile jazz si blues in cadrul carora este un element cheie, un fel de vedeta care sta in umbra majoritatea recitalului dar care iese la un moment dat in lumina reflectoarelor si te lasa cu gura cascata. Tipul din videoclipul urmator a facut din saxofon un "Trooper" care poarta cu mandrie stindardul muzicii rock cantate chiar si pe instrumente mai putin caracteristice genului.

AC DC - Thunderstruck (Bagpipes)

{youtube}K-Op1Mng4oY{/youtube}

AC DC interpretat la cimpoi este un must hear pentru fanii sound-ul celtic rock.

Pantera - Cowboys From Hell (Piano)

{youtube}bg4h0BIbC0Y{/youtube}

Daca celelalte piese prezentate pana acum mi-au parut ca si-au pierdut din sound-ul si din forta specifica datorita diferitelor abordari, Pantera interpretata la pian de catre tanara domnisoara imi transmite aceeasi energie si agresivitate. Respect pt geniul lui Dimebag si pentru transpunerea excelenta a tipei!

Guns n Roses - Sweet Child O' Mine (Harmonica)

{youtube}M9RTvk6HGXw{/youtube}

Muzicuta este un element regasit predominant in rock-ul clasic care este menit sa aduca un vibe country, cat mai american sound-ului. Prestatia muzicala a domnului din videoclip este buna, insa nu iese cu nimic din tipar...pana la solo! Sa te incumeti sa faci cel mai celebru solo a lui Slash pe muzicuta si sa-ti iasa atat de bine este o mare realizare!

Slayer - War Ensemble (Ukulele)

{youtube}VznAYy5yL2A{/youtube}

Incheiem apoteotic impreuna cu formatia cat si cu interpretul cu care am inceput aceasta lista. Va las sa savurati talentul si energia acestui om, iar daca mai cunoasteti alte asemenea coveruri, nu va sfiiti sa le impartasiti cu noi!



















Stigmatul etichetelor: dincolo de "metalisti" si "hipsteri"

$
0
0
Autor: Raluca Bicu

Daca m-ai fi intrebat acum 10 ani ce muzica ascult, ti-as fi spus cu mandrie nedisimulata ca sunt rockerita. Si totusi, chiar si in perioada in care ma defineam asa, existau anumite exceptii de la regula, ca sa spun asa. Solisti sau formatii pe care le incadram in mintea mea la “si altele” si pe care nu as fi recunoscut ca le ascult pe forumurile pe care eram inscrisa la vremea respectiva.

Pe masura ce am inceput sa am un contact din ce in ce mai extins cu fanii rock din Romania, am aflat tot felul de chestii despre multe din trupele pe care le ascultam in vremea respectiva. De pilda, ca HIM era o formatie pentru femei si nici un rocker serios nu asculta asa ceva. Sau ca Linkin Park era o trupa comerciala lipsita de talent muzical. Sau ca muzica pop era penibila si era jenant sa asculti asa ceva. Nu m-am varat niciodata in polemici, dar le urmaream cu atentie si dezaprobam anumite pareri in sinea mea.

A existat o perioada in care am incercat insistent sa ascult symphonic metal, doom metal si heavy metal. Niciunul dintre stiluri nu m-a prins cu adevarat, desi aceea a fost perioada in care mi s-a conturat iubirea pentru Anathema (pe care insa probabil nu i-as fi avut atat de mult la suflet daca nu ar fi cotit-o inspre atmospheric rock). In vremea asta, vecinii mei manelisti ma intrebau insistent daca eram satanista (probabil din cauza tricourilor negre cu formatii pe care le etalam in mod regulat).

Vazand eu ca nu o scot la capat deloc cu metalul (si nici cu multi dintre fanii metal, care ma iritau prin snobismul pe care il manifestau fata de aproape orice gen muzical care nu era metal), m-am intors usor-usor catre alternative, condimentand reteta cu un strop de grunge si punk. Tot cam pe atunci am descoperit ca Pink Floyd si The Doors facusera o muzica dureros de frumoasa. Era vremea in care oamenii se sictirisera complet de “American Idiot” al celor de la Green Day, iesit deja de cativa ani, dar care se auzea de peste tot (“nu-i punk adevarat ala, frate”). Eu ma rugam de prietenii care aveau internet sa imi faca rost de discografia de la cutare si cutare trupa, si din cand in cand mai ascultam o piesa pop, simtindu-ma un pic vinovata in sinea mea. Vecinii manelisti parusera intre timp sa hotarasca ca eram emo, chiar daca eu personal nu simteam niciun fel de afinitate pentru subcultura respectiva.

Prin 2009-2010 am avut primele contacte serioase cu scena alternative din Romania si evenimentele de aici. Prilej fantastic pentru alte snobisme din partea anumitor fani ale genului, care considerau ca la noi pur si simplu nu se face muzica buna si ca aproape orice formatie britanica care zdrangane intr-un garaj e infinit superioara oricarei formatii romanesti. Atunci mi-am dat seama ca pierdusem eticheta de rockerita pe drum, si tot atunci am avut o revelatie: etichetele-s de rahat.

La ora actuala, nu dau doi bani pe ele si marturisesc cu mana pe inima ca nu pot intelege oamenii care au trecut de o anumita varsta si inca se mai mandresc cu faptul ca-s rockeri sau punkeri sau mai stiu eu ce. E irelevant. Serios. Sa asculti un anumit gen muzical nu te face mai destept, mai frumos sau mai bogat sufleteste decat altii. Indica doar o preferinta. Iar daca ma intrebati pe mine, a te limita la un singur gen muzical e plictisitor ca dracu’. Cam ca oamenii aia care sustin ca nu se mai face muzica buna de vreo 30-40 de ani (zau, sa spui asa ceva in era internetului, a YouTube-ului si a Bandcamp-ului denota o lene incredibila).

Exista momente in care pur si simplu am chef de zbantuiala tembela si de un ritm simplu, dar catchy, momente cand vreau sonoritati sofisticate, momente in care nu-mi doresc altceva decat sa-mi zgarii timpanele cu riffuri de chitara abrazive si momente in care nimic nu m-ar unge mai mult pe suflet decat o combinatie hipnotica de ritmuri electronice. Momente in care vreau sa aud niste versuri profunde, poetice, momente in care nu ma intereseaza versurile deloc, momente in care las doar instrumentale sa imi curga in urechi. Si in toate acele momente, in toate acele melodii si genuri, sunt eu. Si mi se pare minunat.

O sa inchei prin a spune ca acum un an de zile, o vecina m-a oprit pe drum sa ma intrebe ce mai fac. Cu ocazia asta mi-a trantit urmatoarea intrebare: “auzi, fata, dar tu esti d-aia, cum se zice… hippie?” “Hipsterita?” i-am sugerat amuzata. “Asa, hipsterita d-aia.”

Nu. Sunt doar o persoana careia ii place muzica si atat.

10 piese esentiale de la The White Stripes

$
0
0
The White Stripes a fost un duo format in anul 1997 in Detroit, Statele Unite si a reprezentat cea mai influenta trupa tanara a anilor 2000 datorita unui sunet care se baza pe conceptul lucrurilor facute simplu.

Grupul a devenit unul dintre cele mai semnificative proiecte ale anilor 2000 gratie rolului jucat in resuscitarea scenei garage rock, lucru datorat unui sunet care combina bluesul clasic cu un punk istet si vibrant intr-o maniera nepretentioasa si bruta. Riffurile abrazive care au caracterizat cele mai bune piese ale trupei – precum "Seven Nation Army"– vin sa intareasca natura experimentala a muzicii The White Stripes.

Compus doar din doi membri, si anume Jack White (vocal si chitara) si Meg White (baterie), duoul a devenit in doar cativa ani celebru si castigator de premii Grammy. Si asta nu numai datorita muzicii, ci si a aerului de intriga pe care cei doi il emanau. Jack si Meg au fost sot si sotie, iar mai apoi au sugerat ca sunt frati, insistand sa se imbrace mai tot timpul la fel, intr-o schema cromatica de rosu, negru si alb. Aceste culori se regaseau, de asemenea, si pe fiecare artwork de album, alaturi de obsesia pentru cifra trei.

Discografia trupei consta in sase albume de studio, un album live, doua EPuri, un film de concert, un documentar de turneu, douazeci si sase de singleuri si paisprezece videoclipuri. Ultimele trei albume au castigat, fiecare, cate un premiu Grammy pentru „Cel mai bun album alternative.”

Sa trecem asadar prin cele 10 piese esentiale ale grupului The White Stripes:

“Hardest Button to Button” (Elephant – 2003)

Cel de-al treilea single de pe albumul Elephant spune povestea unui copil care incearca sa se integreze cat mai bine intr-o familie disfunctionala: “Now we're a family, and we're alright now, we got some money and a little place to fight now.”  Ca si cand Beck s-ar fi infiltrat in aceasta poveste! Desi versurile piesei sugereaza ideea sus-exprimata, aceasta este apreciata de catre fani mai degraba datorita riffului greoi si extrem de catchy, alaturat “tunetului” de tobe. Tot fanii au clasat aceasta piesa ca fiind cea mai buna compozitie The White Stripes, dupa celebra "Seven Nation Army".

{youtube}zkhz8kYo8Ug{/youtube}

“Blue Orchid” (Get Behind Me Satan – 2005)

Daca 95% din piesele White Stripes exploateaza motivul dragostei care s-a dus pe apa sambetei, atunci “Blue Orchid” reprezinta opera desavarsita a acestei categorii, avand un vers care te trimite direct la sentiment: “You took a white orchid turned it blue.” Plina de atitudine, chitara lui Jack suna ca si cand te-ar impusca, in timp ce vocea lui cade intr-un falset infricosator. Odata cu lovitura de gratie data de catre versul “How old are you now, anyway?”artistii se dezlantuie intr-un mod sfidator si ne demonstreaza ca piesele “de despartire” nu trebuie sa fie intotdeauna triste, ci mai degraba nervoase.

{youtube}jW8UlrtcEac{/youtube}

“Ball and Biscuit” (Elephant - 2003)

Nicio alta piesa White Stripes nu a atins mesajul blues mai bine decat aceste aproximativ sapte minute geniale impanate de furie sexuala si de spiritul lui Jimi Hendrix. Solourile de chitara gem din cauza suprauzuli pedalei de modulatie si se evapora odata cu interventiile brute de la tobe. Tactica de atac si retragere folosita in acest cantec il face sa fie un joc S&M, motivul coloristic rosu si negru devenind aici indicativul unui gag ball: “Let's have a ball girl/ And take our sweet little time about it.” Suna ca si cum ai fi fost ars de viu, iar tratamentul consta in sapte minute petrecute in rai.

{youtube}sTXuPydruvk{/youtube}

“Icky Thump” (Icky Thump – 2007)

“Icky Thump” provine din termenul nord-englezesc “Ecky Thump” care, din punctul de vedere al intelesului, s-ar traduce ca “O, Doamne” [“Oh, God”]; aceiasi expresie iti va veni in minte si in momentul in care realizezi ca aceasta piesa este cantata de doar doi oameni. Excentrica, exuberanta, si, uneori, chiar dementa, “Icky Thump” este o piesa care nu se dezice de la crezul White Stripes. Prin intermediul acesteia, Jack loveste ascultatorul cu unul dintre cele mai dure mesaje din cariera, criticand astfel masele care refuza sa gandeasca: “White Americans, what?/ Nothing better to do?/ Why don't you kick yourself out?/ You're an immigrant too.”

{youtube}5roz5-wdjBg{/youtube}

“Hello Operator” (De Stijl - 2000)

Se pot numara pe degetele de la o mana momentele in care Jack White a cedat atentia altcuiva, momente care, de obicei, reprezentau ceva intrigant, precum lead-ul lui Meg de pe “In the Cold, Cold Night” sau monologul de pe “Little Acorns” al lui Mort Crim. Momentul in care Jack se retrage pentru cateva momente in cadrul piesei “Hello Operator” actioneaza ca un bandaj pentru ranile cauzate din cauza bluesului intens. Aceasta piesa se bazeaza pe un cantec folosit in diferite jocuri de catre copii, denumit “Ms. Suzy.”

{youtube}2qU6_xQhBCo{/youtube}

“Screwdriver” (The White Stripes - 1999)

In timp ce multe piese White Stripes s-au scaldat in ape goth, “Screwdriver” ramane chintesenta garage rockului cu o nota de Led Zeppelin, datorita dinamicii incet/ tare si a abrazivitatii sunetului. Acesta a fost pana la urma secretul trupei: instigarea la dezbateri privind pedigreeul muzical. Avand un riff oldschool care te indeamna la putin “air guitar”, este putin ciudat faptul ca acest cantec nu a devenit un mare hit. Jack a declarat faptul ca aceasta piesa este inspirata de momentul in care acesta a fost amenintat cu violenta pe strada, lucru exprimat cel mai bine prin intermediul versurilor “What if someone walked up to me/ And like an apple cut right through me?”

{youtube}vir2cr6BVJE{/youtube}

”Dead Leaves And The Dirty Ground” (White Blood Cells – 2001)

Cel de-al treilea album al americanilor incepe cu o piesa de-a dreptul sexy si trista in acelasi timp, constuita pe un riff grav si pe niste tobe cu greutate – greu de crezut ca o femeie atat de firava precum Meg este capabila sa dezlantuie atata energie. ”Dead Leaves And The Dirty Ground” se departeaza de sunetul garage si abordeaza o atmosfera de poezie solemna, vorbind despre durerea despartirii de persoana iubita: „I didn't feel so bad till the sun went down / then I come home / no one to wrap my arms around.” Blues!

{youtube}7OyytKqYjkE{/youtube}

“Fell In Love With a Girl” (White Blood Cells - 2001)

Ramanand in aceiasi nota garage rock, “Fell In Love With a Girl” pare a fi un act uitat al anilor ’60, lucru care spune multe despre misiunea de revitalizare a garageului intreprinsa de catre duoul american. Pe aceasta piesa, Jack White s-a jucat de-a Jurassic Park cu ADNul rockului, iar rezultatul este un cantec care este ascultat si dansat si in ziua de azi. Cat despre mesajul transmis, avem din nou de-a face cu o piesa “de dragoste”, pe care Jack face chiar analize psihologice, spunand ca:
”My left brain knows that our love is fleeting.”

{youtube}q27BfBkRHbs{/youtube}

“Black Math” (Elephant – 2003)

Prin intermediul “Black Math” trupa critica sistemul de invatamant incapabil de a produce indivizi cu adevarat pregatiti – “Listen master can I ask you a question/ Is it the fingers, or the brain/ that you're teaching this lesson?” Fara dubiu, este printre cele mai bune piese despre scoala dupa “School’s Out” sau “Another Brick in the Wall.” Lucrul care face distinctia intre “Black Math” si celelate piese nervoase ale trupei este rifful care ricoseaza, aerul stoner si, nu in ultimul rand, acele “yeah” de la final care par a fi vocea unei clase care isi ataca profesorul.

{youtube}Yh2uXaMN-Aw{/youtube}

“Seven Nation Army” (Elephant - 2003)

Un groove temperat, o toba ascutita si un vocal Plant-paranoid – am crede ca pana in anul 2003, Jack White a jucat aceste carti la maximum. Pana in momentul in care ne-a spus ca: “A seven nation army couldn’t hold me back”, lansand astfel un mesaj care a cucerit lumea. “Seven Nation Army” reprezinta hitul absolut al grupului, o piesa care desi pare destul de lustruita si minimalista, poate foarte bine sa reprezinte ideea de origine muzicala primordiala. Avand o linie de bas memorabila si extrem de catchy, acest cantec spune un adevar, cantat la unison de catre miile de voci ale fanilor.

{youtube}0J2QdDbelmY{/youtube}

Am omis vreo piesa? Am “pierdut” vreun mesaj subinteles? Asteptam parerile voastre!

Coperte de album celebre refacute din piese LEGO

$
0
0
Daca nu demult va prezentam o colectie de coperte de albume refacute din sosete, acum a venit momentul sa va aratam o alta serie cel mai putin interesanta facuta de aceasta data din piese Lego.

Mai jos aveti o galerie foto cu versiunile "legolizate" ale copertelor de album care au facut istorie.








Rage Against The Machine - Rage Against The Machine

                           

Iron Maiden - The Trooper

                          

Ozzy Osboure/Randy Rhoads - Tribute

                          

Nirvana - Nevermind

                            

Iron Maiden - Piece of Mind

                          

Metallica - Master of Puppets

                         

KISS - Dynasty

                         

Ramones - Ramones

                         





Actori si actrite care asculta muzica rock

$
0
0
Faimosii actori de la Hollywood sunt in stare sa intre in pielea unor personaje foarte diferite.

Chiar daca unele dintre acestea se deosebesc de personalitatea adevarata a interpretului, acesta nu are incotro si trebuie imbratiseze, pentru un timp, identitatea propusa de rol.

Cu toate acestea - in ciuda diverselor metamorfoze - celebritatile raman fidele felului lor de a fi si...gusturilor muzicale care, va asiguram, nu sunt deloc proaste, cel putin in cazul vedetelor de mai jos.

Aflati ce actori super-celebri din Cetatea Filmului sunt rock and roll!

Chris Hemsworth
{youtube}oqDuFejZPAQ{/youtube}
Nu ne miram ca extrem de chipesul Chris este metalist. Actorul, pe care il puteti vedea in "Thor", "The Avengers" sau "Snow White and the Huntsman" s-a declarat fan Pantera iar "Black Album" a celor de la Metallica a fost primul CD pe care l-a cumparat.

Robert Downey Junior
{youtube}xiuzFNtki60{/youtube}
Aici in redactia Maximum Rock Magazin, Robert Downey Junior este un actor foarte iubit, asa ca bineinteles ca stim totul despre el, mai ales ca este rocker, asculta cu drag U2, The Police, Sting, Van Halen, Journey si Black Sabbath si canta ca un zeu.

Tom Hiddleston
{youtube}PLB99DB89390F91CDA{/youtube}
A jucat impreuna cu Chris Hemsworth in "The Avengers" si "Thor", interpretandu-l pe rebelul zeu al haosului Loki. Hiddleston a jucat rolul unui vampir rocker in filmul "Only Lovers Left Alive". Pe langa asta, el asculta cu drag Queen, Sigur Ros, Mumford and Sons, George Harrison, Talking Heads si The Lost Bayou Ramblers.

Jonathan Rhys Meyers
{youtube}zynpXcAhq8c{/youtube}
A jucat rolul lui Brian Slade in "Velvet Goldmine" si a recunoscut ca, desi nu este mare fan glam rock, asculta cu drag rock'n'roll, ca, de exemplu Black Rebel Motorcycle Club sau Kings of Leon. De asemenea, Jonathan nu se da in laturi de la Broken Social Scene. JRM mai si canta pe deasupra, dupa cum puteti asculta mai sus! 

Robert Pattinson
{youtube}2BMvrTghhME{/youtube}
Pentru cine nu stie, RPAtz avea de gand sa-si lanseze propriul disc de soft-rock, este pasionat de chitara si asculta formatii ca Van Morrison, Kings of Leon, The Black Keys, Neil Young sau Tom Waits.

Ryan Reynolds
{youtube}kdmhlnhwLDw{/youtube}
Dragalasul Van Wilder este soft-rocker "get-beget". Actorul asculta Neil Young, Bryan Adams si William Fitzsimmons.

Mickey Rourke
{youtube}0Qv6Y4ecfPo{/youtube}
Mickey s-a declarat mare fan Guns N'Roses si a spus ca este prieten bun cu Axl Rose, solistul acesteia. Mai mult, Mickey asculta cu placere si Bruce Springsteen.

Daniel Radcliffe
{youtube}suwHS6fWaMk{/youtube}
Actor din Harry Potter nu se sfieste sa asculte Joy Division, Weezer, The Rifles sau The Maccabees.

Cameron Diaz
{youtube}EA8sWvlBx1U{/youtube}
Frumoasa Cameron a declarat intr-un interviu pentru Cosmopolitan ca, pentru ea, cea mai mare tortura este sa fie nevoita sa asculte Mariah Carey. Cameron se declara metalista si spune ca asculta orice de la Iron Maiden, pana la glam rock, avandu-l pe David Bowie drept model.

Scarlett Johansson
{youtube}USiLOQFW3X4{/youtube}
Desi adora jazz-ul, cu exponenti ca Miles Davis, Billie Holiday, Anita O'Day, Rosemary Clooney, Edith Piaf, Nina Simone, Chet Baker sau Duke Ellington, Scarlett mai pleaca urechea si la Tom Waits, Nick Cave and the Bad Seeds, Yeah Yeah Yeahs sau David Bowie.

Kristen Stewart
{youtube}gkZrCr4ag-8{/youtube}
K Stew este fana Interpol, The Shins, Radiohead, Joy Division si Band of Horses.

Dakota Fanning
{youtube}OUCkooIj884{/youtube}
Talentata Dakota a spus ca asculta indie rock cu mare drag, citand nume ca Interpol, The Dead Weather si The Kills.

Emma Stone
{youtube}Z3Hjnu1u34A{/youtube}
Emma Stone a crescut cu formatia Beatles si este o foarte mare fana a acesteia. Mai mult, ea asculta cu drag formatii ca Jefferson Airplane si Fleetwood Mac.

Alicia Silverstone
{youtube}qfNmyxV2Ncw{/youtube}
Nu degeaba a aparut in videoclipurile celor de la Aerosmith! Alicia este fana glam si hair metal si adora trupe ca, fireste, Aerosmith, New York Dolls, Motley Crue, Bon Jovi, Guns N'Roses sau Skid Row.

Liv Tyler
{youtube}NMNgbISmF4I{/youtube}
Era de asteptat ca fata lui tata - Steven Tyler de la Aerosmith - sa asculte muzica rock, nu-i asa? Liv savureaza Sigur Ros, Bjork dar si Bruce Springsteen sau...Aerosmith!

Muzica metal, preferata locuitorilor tarilor bogate si privilegiate

$
0
0
Richard Florida, sociolog si autor CityLab.com, a realizat un studiu foarte interesant care a descoperit o legatura neobisnuita intre nivelul de trai al unei tari si preferintele muzicale ale locuitorilor acesteia.

Se pare ca heavy-metalul este cel mai iubit si raspandit in acele tari care au un nivel de trai inalt.

Autorul, impreuna cu Charlotta Mellander, sociolog la randul sau al Martin Prosperity Institute, au examinat conexiunile dintre heavy metal si importanti factori economici si sociali.

Astfel, s-a descoperit ca regiunile din lume cele mai pasionate de metal sunt cele nordice, Europa de Vest, America de Nord si Italia. In aceste locuri, exista cele mai multe formatii de metal/100.000 de locuitori.

Realizatorii argumenteaza ca motivul pentru care acest fenomen este o realitate este acela ca societatile foarte civilizate au nevoie de un mijloc de defulare. Metalul este, astfel, o modalitate de "exorcizare" a demonilor culturii de consum.

"Metalul este o lovitura contra-culturala, specifica privilegiatilor (...). Oricat de ciudat ar parea, metalul nu izvoraste din alienare si disperare ci din terenul fertil al prosperitatii post-industriale", puncteaza Richard Florida.

Mai mult, se pare ca o tara, cu cat este mai civilizata, mai creativa, mai prospera, mai bogata in initiative antreprenoriale, mai dezvoltata social si politic si mai bogata in cetateni multumiti cu viata lor, cu atat are mai multe trupe de metal!

Autorii studiului ai realizat si o harta care ilustreaza teoria expusa mai sus. Aceasta poate fi consultata dedesubt.
Harta Metal

Fotografii rare cu formatia Beatles, dezvaluite in premiera

$
0
0
Galeriile Proud din Londra gazduiesc o expozitie foto deosebita, intitulata "The Beatles: Inside and Out".

Fotografiile, realizate de Robert Whitaker, i-au surprins pe membrii formatiei Beatles in ipostaze rare. Acestia se aflau chiar la inceputul carierei lor.

Expozitia este deschisa pana pe data de 8 iulie 2014 si este recomandata tuturor fanilor Beatles, dar si celor pasionati de istoria muzicii moderne.

Pozele sunt unicat, adevarate raritati, care vor face deliciul colectionarilor.

Va prezentam cateva imagini mai jos.

Adoratia fanilor nu are limite! 
The Beatles

1964 - La un hotel din Perthshire, Scotia
The Beatles Pe Plaja

Ringo Starr, savurand o tigara
Ringo Starr fumand

Acelasi legendar Ringo lecturand o revista in Houston, Texas, in 1965
Ringo Starr in Texas

George Harrison si John Lennon intr-o fotografie intitulata simplu "Cuie", realizata in 1966
George Harrison si John Lennon

Trupa Beatles, in Chiswick Park, in 1966. Cu faimosii ochelari! 
Chiswick Park

Repetitii la un studio din Londra, in 1965
Repetitii

O fotografie intitulata "Admiratie", realizata in 1965. Personaj principal? John Lennon!
Admiratie

The Beatles la emisiunea lui Ed Sullivan, in 1965
Impreuna

Formatia la repetitii, in 1965
Repetitii din nou

Formatia la Chiswick Park, in 1966
Tot la Chiswick

Formatia la Cliveden, in timpul filmarilor la "Help"
Beatlesii la Cliveden

Sedinta de inregistrari a videoclipului "Rain", realizat in 1966
Rain

Chiswick Park, 1966
Chiswick Park again

Beatlestii repetand la Houston in 1965
Houston

Sursa foto: NME. Foto credit: Proud Galleries


13 albume indie-rock esentiale care implinesc 10 ani in 2014

$
0
0
Desi foarte multi fani rock inca se sfiesc sa o recunoasca, indie-ul este una dintre directiile esentiale ale genului lor favorit de muzica.

Aparut din dorinta de independenta creativa si de noutate, indie-rock-ul reprezinta una dintre directiile de viitor.

Va prezentam o lista cu 13 discuri indie "clasice", relevante, care implinesc in 2014 frumoasa varsta de 10 ani de la aparitie.

Aflati ce albume emblematice ale genului indie-rock sarbatoresc decada in acest an!

Interpol - "Antics"
{youtube}OGHk2F_PB7Q{/youtube}
Formatia a anuntat ca munceste de zor la un nou disc, numit "El Pintor", programat sa iasa in septembrie 2014. Acum fix zece ani, in 2004, aparea celebrul "Antics" al trupei, considerat un disc esential pentru orice fan indie.

Franz Ferdinand - "Franz Ferdinand"
{youtube}YaVBOI5tssQ{/youtube}
Este greu de crezut, dar au trecut deja 10 ani de la debutul formatiei scotiene Franz Fedinand, al carui disc omonim a pus bazele unui nou trend.

The Cure - The Cure
{youtube}iZi5F2EJgNs{/youtube}
Inca un album omonim, de data aceasta bantuit de zvonuri referitoare la o posibila destramare a trupei. Astfel, fanii s-au asteptat la o lansare crepusculara, dar au primit fix opusul: un disc stralucitor, primit cu recenzii pozitive.

The Killers - "Hot Fuss"
{youtube}tyCMS8grRd4{/youtube}
Materialul de debut al formatiei originare din Las Vegas se inscrie in randul "clasicelor" genului indie si este un must-listen pentru toti adeptii genului.

Kings of Leon - "Aha Shake Hearbreak"
{youtube}DAK8ZHkiIcs{/youtube}
Kings of Leon este o formatie paradoxala care amesteca stiluri aparent incompatibile. Southern-rock-ul cu tente blues, combinat cu un indie sclipitor si catchy fac din "Aha Shake Heartbreak" un must-listen scandalos, care nu va lasa indiferent nici cel mai inversunat critic.

Modest Mouse - "Good News"
{youtube}TppGNErglbQ{/youtube}
Este vorba despre un "stalp" al genului indie, "sustinut" de nimeni altul decat chitaristul si compozitorul Johnny Marr, aflat in perioada sa pre-The Cribs.

The Vines - "Winning Days"
{youtube}8cyZXB3EDg4{/youtube}
Un alt material care a facut furori in lumea indie la momentul aparitiei este cel de-al doilea efort discografic al trupei The Vines, follow-up-ul lui "Highly Evolved".

Razorlight - "Up All Night"
{youtube}PLFA21AC5D9A4DE36B{/youtube}
"Melodii masive, par masiv, ego-uri masive. Fix tot ce ii trebuie muzicii contemporane", exclamau criticii de specialitate in 2004, la momentul aparitiei discului de debut al trupei Razorlight.

The Hives - "Tyrannosaurus Hives"
{youtube}lrv-dWw8oCs{/youtube}
De la formatiile nordice nu poti sa ai decat asteptari mari. Pana la urma, Suedia este creuzetul unui numar mare de revolutii sonice. Trupa The Hives, cu al sau "Tyrannosaurus Hives", a dat o noua dimensiune proaspat emergentului trend indie.

The Libertines - The Libertines
{youtube}JR3wvsO_07A{/youtube}
Se pare ca formatiile indie si-au facut un obice din a folosi numele trupei pe post de titlu de album. Cel de-al doilea material al trupei The Libertines implineste, la randul sau, varsta de 10 ani in 2014 si a fost numit "o mostra spectaculoasa de rock and roll stralucitor" de catre redactorii NME.

Kasabian - Kasabian
{youtube}NAUvb_PF_6I{/youtube}
Ce spuneam de discuri auto-intitulate? Ii avem aici si pe baietii de la Kasabian care, la randul sau, au scos un material in 2004.

Arcade Fire - "Funeral"
{youtube}PLA75D108EFD1732E1{/youtube}
Nimeni nu a putut sa ii ia Cezarului ceea ce ii apartinea Cezarului, de aceea criticii s-au grabit sa numeasca lansarea celor de la Arcade Fire, "Funeral", o capodopera. Discul a contribuit la introducerea formatiei in randul formatiilor indie de referinta.

The Zutons - "Who Killed...The Zutons?"
{youtube}JYUI-3JNymk{/youtube}
Daca nu stiati pana acum, hit-ul lui Amy Winehouse, "Valerie", este cantat, in original, de trupa The Zutons, al carei material de debut a fost foarte bine primit de critica de specialitate, chiar daca, ulterior, grupul britanic nu s-a mai ridicat la nivelul asteptarilor fanilor.






Ville Valo, dezvaluit: 20 de lucruri mai putin cunoscute despre muzician

$
0
0
Un fan nu este un fan daca nu stie tot felul de detalii inedite despre artistii sai favoriti.

Cu toate acestea, intr-un veac atat de ocupat, este posibil sa nu avem timp sa facem "cyber-stalking" atat de mult pe cat ne-ar placea.

De aceea, Maximum Rock Magazin va va prezenta in fiecare saptamana cate un articol cu 20 de lucruri inedite despre unii dintre artistii vostri preferati.

Veti avea ocazia sa alegeti muzicianul rock despre care vom compila o lista cu informatii neobisnuite prin comentarii pe Facebook.

Saptamana aceasta, "victima" noastra este Ville Valo, solistul trupei HIM, o formatie foarte iubita in Romania, si asteptata in concert de ceva timp.

Sa aflam, asadar, cele mai interesante 20 de lucruri despre Ville Valo!

1. Este alergic la o multime de substante. Blana de caine, fecalele de reptile, pernele cu pene si clorul sunt printre alergenii care ii dau batai de cap lui Ville.

2. Intr-un interviu pentru revista germana Orkus, Valo a declarat: "imi plac femeile care au simt artistic si...probleme emotionale. Cred ca doar o asemenea fata m-ar putea intelege".

3. Adora animalele impaiate si are o adevarata colectie acasa, inclusiv o pereche de pui de elan morti, care par ca se imbratiseaza si pe care i-a cumparat, dupa multe incercari de convingere, de la un muzeu . Despre acestia a declarat ca reprezinta un simbol perfect al esentei tragice a iubirii si a existentei umane.

 4. Fosta lui logodnica, prezentatoarea TV Jonna Nygren, i-a spart timpanul ca urmare a unui conflict survenit la un joc de "Sticla", alaturi de baietii din trupa Nightwish. Tot Jonna i-a invinetit si un ochi cu prilejul unei alte "discutii".

5. A declarat de cateva ori ca nu ii place deloc sa se spele pentru ca i se usuca foarte rau pielea, dar ca poarta deodorant pentru a masca mirosurile neplacute. Pe de alta parte, o alta declaratie pe care a facut-o artistul este ca este un mincinos notoriu in interviuri.

6. Scriitorii sai preferati sunt Edgar Allan Poe, Charles Baudelaire, Charles Bukowski, Chuck Palahniuk si Timmo Mukka.

7. Isi face analizele complete din 6 in 6 luni ca sa se asigure ca nu a luat SIDA, hepatita C sau alte boli...de la gear-ul tehnic comun in care se loveste deseori, sau de la microfoane.
Ville Valo Nou8. Uraste sa mearga la cinematograf deoarece trebuie sa se ridice din 15 in 15 minute ca sa mearga la baie. "Am o vezica de dimensiunea unei nuci. Enervez pe toata lumea". In plus, aerul de acolo ii face rau, din cauza faptului ca sufera de astm iar ventilatia in sali este proasta.

9. Nu intelege de ce fetele se machiaza, pentru ca el crede ca produsele cosmetice nu fac altceva decat sa strice pielea. Asta in ciuda faptului ca, deseori, a fost surprins cu fard de doua degete pe pleoape.

10. Nu are carnet de sofer si nici nu intentioneaza sa si-l ia. Din acest motiv, crede ca tatal sau este dezamagit pe viata de el, chiar daca a ajuns o mare vedeta.

11. Pretinde ca avea 18 sau 19 ani cand si-a pierdut virginitatea. A declarat ca primul sau sarut a fost oribil pentru ca era beat si a vomat pe prietena lui.

12. Melodia sa favorita este "Sininen Uni" de Tapio Rautavaara, pe care il admira profund pentru ca este "modelul suprem al barbatului finlandez", iar cantecul care il face mereu sa planga este "Love Me Tender", in interpretarea lui Elvis Presley. Ville a declarat ca nu conteaza unde este, daca aude aceasta piesa, izbucneste in lacrimi.

13. In 2000, ziarele au scris ca Ville a incercat sa se sinucida aruncandu-se de la etajul hotelului unde era cazat. De fapt, Ville era foarte beat si doar se juca de-a Omul-Paianjen.

14. Uraste sa spele haine cu masina de spalat si deseori prefera sa le lase sa se inmoaie in cada. "Mi s-a intamplat sa uit de ele si sa putrezeasca", a declarat Valo intr-un interviu pentru un post TV german.

15. Sustine sus si tare ca nu a fost botezat si ca este pagan, dar nu exclude varianta ca, intr-o buna zi, sa-l gaseasca pe Dumnezeu. "Sa spunem doar ca inca nu a batut la usa mea. Dar niciodata sa nu spui niciodata", a spus Ville intr-un interviu video.

16. Este vegetarian, dar mai deviaza de la curs. Adora carnea de ren preparata in familie de Craciun, alaturi de cartofi piure in stil finlandez. Ii place foarte mult pizza, dar nu cea italiana, pe care o considera prea sarata.
Ville cu tigara
17. Ii place foarte mult ca fetele sa poarte ochelari. Parul lung, eventual o pereche de ochelari si un vocabular curat, fara injurii, sunt atribute esentiale ale partenerei ideale la Ville.

18. Adora muzica electronica si asculta foarte mult Kratwerk, Depeche Mode sau Vienna.

19. A avut o aventura cu artista tatuatoare Kat Von D, pe care a negat-o dar care a fost dezvaluita de aceasta intr-o postare pe Facebook, facuta acum ceva timp. Melodia "Katherine Wheel" i-a fost dedicata acesteia.

20. A declarat ca nu ar poza niciodata nud pentru ca ar avea nevoie de prea multa procesare a imaginii pentru a parea un tip...peste medie. Idolul sau in materie de pictoriale provocatoare este Peter Steele, de la Type 0 Negative, despre al carui penis a declarat ca "este ca un butuc urias de copac. Pare ireal".

Speram ca v-ati amuzat cu aceste informatii mai putin cunoscute despre Ville Valo de la HIM!

Despre cine vreti sa vorbim saptamana viitoare?

Cele mai bune 25 de chitariste rock din lume

$
0
0
Cine crede ca doar barbatii au un cuvant de spus - sau o nota de cantat - la chitara, se insala amarnic.

Exista o multime de femei care fac cu succes meseria de chitariste, iar in acest material va vom prezenta cateva dintre cele mai apreciate.

Este realmente dificil sa realizam un top, asa ca va lasam pe voi sa le ierarhizati.

Cine dintre aceste muziciene este favorita voastra?

Joni Mitchell
{youtube}w7YGPv3xeNY{/youtube}
Bonnie Raitt
{youtube}LpTOVnd-9gA{/youtube}
Nancy Wilson
{youtube}rR5-gUYwKi8{/youtube}
Kaki King
{youtube}jDmth1YZI7k{/youtube}
Orianthi
{youtube}mK6tcgsKgps{/youtube}
Jennifer Batten
{youtube}I07Y7oWrskI{/youtube}
Mary Ford
{youtube}idwQy7bZmkQ{/youtube}
Lita Ford
{youtube}SB2G3NDjFms{/youtube}
Joan Jett
{youtube}p0yW-ZMwPdw{/youtube}
Kristin Hersh
{youtube}rEwGbXtlIxI{/youtube}
Carrie Brownstein
{youtube}-Tx3H5-PEQI{/youtube}
Marissa Paternoster
{youtube}CL5NWcdC12c{/youtube}
Donita Sparks
{youtube}HOU3cNepcl0{/youtube}
Kelley Deal
{youtube}kSPXVm55m5k{/youtube}
Poison Ivy
{youtube}k1Q-xU1MRn8{/youtube}
Ruyter Suys 
{youtube}MR7ux-ef3GY{/youtube}
The Great Kat
{youtube}rBhcPnzUjsM{/youtube}
Marnie Stern
{youtube}mebNljLUP7k{/youtube}
Nita Strauss
{youtube}hwe0bg5p518{/youtube}
Dirty Jenny
{youtube}dgjZRKB_Rfc{/youtube}
Laura Pleasants
{youtube}g99moezO5cs{/youtube}
Muriel Anderson
{youtube}RWEVKZYr8OA{/youtube}
Janet Robin
{youtube}cnrn1UG1TLk{/youtube}
Jan Kuehnemund
{youtube}2GL6obNNkeY{/youtube}
Ana Popovic
{youtube}j5CLzJcfDss{/youtube}


Summer Well 2014, un regal de rock alternativ si indie

$
0
0
Anul 2014 nu a fost unul prea propice pentru piata festivalurilor de muzica din Romania. Cu vreo cateva exceptii, cele mai mari dintre aceste evenimente au decis sa ia o pauza.

Astfel, B'Estfest, Rock The City, OST si Peninsula au abordat gestul lui Jack Sparrow, renumitul personajul din "Piratii din Caraibe", si au "facut cu mana sanselor in timp ce acestea treceau pe langa ele".

Este un fenomen nefericit, dar macar ne-au mai ramas cateva evenimente, intre care la loc de cinste se afla Summer Well Festival, care, anul acesta, revine cu un line-up de exceptie.

Placebo, Bastille, The National, John Newman, Miles Kane, The 1975, Tom Odell, Chloe Howl, Reptile Youth si Prides vor urca pe scena in intervalul 9 si 10 august pentru a delecta publicul amator de "alternative" cu sonoritatile lor care mai de care mai avangardiste si mai sensibile.

Evenimentul se desfasoara pe Domeniul Stirbei unde, ca anii trecuti, se va ajunge cu punctualul autobus special "Summer Well" care, desi mai mereu aglomerat, are un farmec aparte. Sub motto-ul "A Festival Like a Holiday" functioneaza o reala "institutie" de entertainment indie, care se straduieste, an de an, sa faca cinste sloganului.
{youtube}k-4p_qsVknc{/youtube}
Daca lucrurile vor decurge ca in 2013, cu vreme buna, verdeata, sonorizare impecabila si activitati pentru toate gusturile, Summer Well 2014 va fi un succes!

Vedetele acestei editii sunt, cu siguranta, Placebo si The National, cea de-a doua trupa aflata in premiera absoluta in concert, in Romania. Cat despre Placebo, formatia britanica ne-a mai vizitat dar toata lumea voia sa o vada in actiune dupa lansarea discului "Loud Like Love", in mod clar una dintre revelatiile anului in materie de rock alternativ.
{youtube}2_79sx6V3tU{/youtube}
Cu toate acestea, si restul trupelor reprezinta un interes maxim, mai ales datorita faptului ca, in afara de The 1975, toate vin pentru prima data in Romania. Acest lucru - aducerea in premiera in Romania a unor artisti extrem de iubiti pe piata internationala, si 100% actuali, este o trasatura de seama a Festivalului Summer Well si unul dintre motivele pentru care trebuie sa le fim recunoscatori organizatorilor, care prezinta aceste initiative.
{youtube}CfihYWRWRTQ{/youtube}

{youtube}zj5RKp0inTw{/youtube}

{youtube}Iyy3YOpxL2k{/youtube}

{youtube}MwpMEbgC7DA{/youtube}

{youtube}brFKqr0BZcE{/youtube}

{youtube}F20vKNTD0lQ{/youtube}

{youtube}6uM_9qXcI2w{/youtube}
Asadar, intre 9 si 10 august, fanii din Romania vor avea ocazia sa ia parte la un regal de rock alternativ si indie, via Summer Well!


Bilete la eveniment se gasesc AICI

Summer Well este un eveniment Orange.

Facebook Event


20 de lucruri mai putin cunoscute despre Billy Idol

$
0
0
BILLY IDOL, unul dintre cei mai iubiti rockeri din lume, va concerta din nou la noi vara aceasta!

Pe data de 29 aprilie 2014, muzicianul va sustine un show la Bucuresti, la Arenele Romane si pentru a celebra cum se cuvine ocazia, am incropit un material cu 20 de lucruri mai putin cunoscute despre artist.

Unele dintre aceste detalii sunt stiute de fanii devotati, pe cand altele sunt mai neobisnuite.

Nu uitati sa participati la concursul nostru in care punem la bataie 4 invitatii la concertul lui Billy Idol.

Sa afla, asadar, 20 de lucruri mai putin stiute despre marele performer.

1. A fost membru in fan-clubul Sex Pistols numit "The Bromley Contingent" alaturi de nume ca Siouxsie Sioux sau Steve Severin.

2. A facut parte din formatia de rock gotic Siouxsie and the Banshees in 1976, dar a plecat din aceaasta pentru a se alatura grupului Chelsea, pe care apoi l-a parasit in favoarea Generation X, trupa co-fondata alaturi de Tony James.

3. A fost la un pas sa joace rolul maleficului robot T-1000 in Terminator 2! Desi Billy acceptase rolul, in 1990, cu putin timp inaintea inceperii filmarilor a suferit teribilul accident de motocicleta care aproape l-a lasat fara un picior.

4. A aprut pentru cateva momente in filmul "The Wedding Singer" al lui Adam Sandler, in 1998.
Billy Idol
5. Numele Billy Idol vine de la cuvintele pe care le-a spus diriginta lui in liceu: "Billy is an idle student", adica "Billy este un elev lenes". Artistul a schimbat "idle" cu "idol" si a ajuns la "porecla" de acum. Numele sau adevarat este William Broad.

6. Crede ca picioarele lui sunt blestemate. Inaintea accidentului din 1990, care aproape l-a mutilat, Billy a fost injunghiat in picior de un fan.

7. Este vegetarian dar nu de bunavoie! Muzicianul a spus ca rockul si mancarea nu se impaca bine, motiv pentru care a optat pentru o dieta vegetariana care era mai usoara pentru stomacul lui.

8. Desi are doi copii, Will Broad (cu Perri Lister) si Bonnie Blue, nu s-a insurat niciodata.

9. A locuit in America o scurta perioada de timp deoarece tatal sau a vrut sa urmeze "visul american" dar a esuat lamentabil, dupa spusele lui Billy.

10. A intrat la facultate, la Universitatea din Sussex, dar a renuntat la cursuri dupa un an, considerand ca viata de student nu este de el.

11. A fost dat afara din faimosul grup educativ pentru copii "Cercetasii" pentru ca a fost prins sarutandu-se cu o fata mai mare ca el. Billy avea doar 10 ani.

12. Jurnalistii rock de la revista Rolling Stone l-au numit pe Billy Idol unul dintre cei mai dificili muzicieni din industrie. Cu toate acestea, Bryan Adams il descrie ca fiind "la fel de dulce ca o nuca".
Wow
13. Billy a declarat ca adora sa fie...insultat. A spus ca atunci cand cineva il jigneste, se simte eliberat, pentru ca poate sa dea si el frau liber emotiilor negative.

14. Muzicianul considera ca trecutul unui artist este "o lada cu rahat in care ne tavalim". Tot Billy a punctat ca ii place foarte mult sa se tavaleasca din cand in cand in acest continut, mai ales pe scena, asociind, metaforic, bineinteles, hiturile vechi cu "o gramada mare de fecale in care noi, muzicienii, ne jucam".

15. Radiourile din America au refuzat sa-i difuzeze muzica din cauza coafurii extravagante pentru un barbat. Parul blond, oxigenat, facut tepi, era ceva scandalos pentru piata americana.

16. Considera ca grunge-ul este cel mai mare inamic al modei rock. Billy a declarat ca, in clipa in care a aparut grunge-ul, fashion-ul in rock s-a schimbat complet, devenind cu totul altceva - ceva ce el nu avea cum sa abordeze.
Billy Color
17. Motivul pentru care s-a apucat de muzica a fost job-ul complet neinteresant al tatalu sau, care vindea unelte (bormasina, ferastrau electric etc). "Am vrut cu orice pret sa ajung si eu patronul afacerii lui. Asadar m-am intrebat: unde este distractia? Unde este glamour-ul?".

18. Considera ca lumea il crede foarte prost din cauza comportamentului sau excentric.

19. Crede ca Iisus Hristos ar fi fost punker daca era tanar in anii 80.

20. Billy Idol are un fetis pentru...partidele esuate de sex. Intr-un interviu citat de IMDB a spus: "sexul bun este exceptional, dar sexul prost este ca un sandvis delicios cu unt de arahide si jeleu".




Intre muzica si mutilare

$
0
0
Tocmai scriam zilele trecute despre recentul Metalhead Meeting și atitudinea oamenilor de pază: profesionistă, calmă, așa cum trebuie să fie la un concert rock. Mă bucuram că s-a ajuns la acest nivel de maturitate. Și că, în sfârșit, au apărut bodyguarzi care înțeleg că menirea lor e să protejeze artiștii ȘI spectatorii. Să-i protejeze, rețineți, vă rog. După doar câteva zile, în altă parte a țării, am căzut cu toții cu câteva zeci de ani în urmă. Am fost aruncați cu pumnii și picioarele în hăul violenței și al forței brute. Pentru că ce s-a întâmplat la Timișoara nu-l privește doar pe tânărul călcat în picioare, nu privește doar trupa Cargo sau firma de securitate implicată. Ci pe noi toți.

Până la a ajunge la ceea ce se întâmplă astăzi la cele mai multe concerte rock, adică la desfășurarea firească a evenimentelor, calea a fost lungă. Cei care au prins anii 1990 în sălile de concerte își amintesc cum câte un spectator lua bătaie de la jandarmi doar pentru că dădea din cap în primele rânduri. Cum orice mișcare mai dezordonată risca să fie sancționată cu un pumn sau un pulan peste cap. Cum spectatorii pașnici erau practic condamnați să evite proximitatea scenei, unde dacă nu-i lua la ochi vreun bătăuș din public – punker sau alții asemenea – risca să fie snopit de jandarmi, polițiști, etc. De la festivalul Rock ’91, trecând prin concertele Anathema din 1994 și până hăt, târziu, la Megadeth, în 2005, au existat cazuri – nu puține – de oameni bătuți fără motiv și fără milă de cei care ar fi trebuit să-i protejeze. Protecție... Ce glumă! Ne putem socoti fericiți doar pentru că nu am fost la Monsters of Rock ’91, la Moscova, unde armata a mutat războiul civil din stradă în arena festivalului. Rezultat: 53 de morți.

Pentru mine începutul civilizației a însemnat concertul Annihilator, Nevermore, Soilwork și Rawhead Rexx din 2001, de la Târgu Mureș. Cei care asigurau paza – culmea, tot jandarmi – erau parcă din altă lume. În fața scenei se făcea pogo în voie și nimeni nu intervenea. De câteva ori câte un spectator care cădea era ridicat chiar de cei pe care eu, neobișnuit cu aceste lucruri, îi priveam încă temător. Chiar și îmbrâncelile de la intrare au fost gestionate profesionist. Intrasem într-o nouă eră. Nu cu toții însă, după cum am avut ocazia să constatăm recent.

Nu idealizez publicul. Forumurile au fost pline, acum niște ani, de discuții despre diverși indivizi mult prea agitați (și probabil alcoolizați), care țineau morțiș, de fiecare dată, să-i implice în moshpit-ul lor personal și pe cei din jur. Alcoolul în exces, teribilismul și sentimentul de „king for a day” pe care îl au tot felul de frustrați de statutul lor de „fool for a lifetime” dau adesea naștere unor conflicte. Dar nimic, nimic! nu poate justifica ceea ce s-a întâmplat pe stadionul Dan Păltinișanu, la zilele Timișoreana, în timpul recitalului Cargo. Un copil de 17 ani a fost pur și simplu călcat în picioare de mai mulți bodyguarzi, sub ochii publicului. Cică ar fi fost recalcitrant. Motiv pentru care, nu-i așa?, oamenii de „pază” au socotit firesc să-l mutileze. Dacă vă ține inima, priviți imaginile. Lovituri de picior în cap și în burtă, pumni, bocanci care se abat peste ceafă, colegii agresorilor care le țin paravan – oameni buni, acel băiat putea să moară în orice clipă! Și nici acum nu avem de unde să știm dacă nu va rămâne cu sechele. Din ce scrie presa, se pare că după „incident”, jandarmeria a găsit de cuviință să-l și amendeze. E absolut incredibil. Vă dați seama ce înseamnă să bagi frica în oameni, să instaurezi domnia forței, a violenței unui grup împotriva unuia singur, a amenințărilor voalate? Totul sub privirea pasivă a autorităților? Ăsta nu e stat de drept, e Libia, e Uniunea Sovietică, e România dinainte de 1989.

{youtube}0txgvss9u1M{/youtube}

Singurul mod de a evita asemenea scene pe viitor e ca cei vinovați să fie trași la răspundere. Fiecare pe măsura implicării. E vorba și de făptași, și de firmă, și de jandarmerie, dar câteva întrebări ar trebui adresate și organizatorilor concertului. Încadrarea juridică poate merge până la tentativă de omor. Iar mușamalizarea nu ar trebui să funcționeze. Se vorbește deja în presă despre „trei bodyguarzi”, dar imaginile arată că sunt implicați cel puțin șase. Chiar dacă nu toți lovesc, toți participă.

Sfârșitul simbolic al perioadei hippie este socotit festivalul din decembrie 1969, de la Altamont. Acolo, în timpul recitalului Rolling Stones, celebrii Hells Angels au bătut în dreapta și în stânga și, în cele din urmă, au înjunghiat un spectator. Acela era însă înarmat. Violența a venit din ambele părți. De aceea asemănările cu recentele evenimente din Timișoara sunt doar parțiale. Dar nu ne putem împiedica, privind în urmă, să ne punem întrebarea: oare trebuie să moară cineva ca să luăm măsuri?

P.S.
Tânărul bătut la concertul de la Timişoara refuză să depună plângere impotriva firmei de paza (Security VIP).
Trei agenţi de pază au fost concediaţi




Cu ce se va alege publicul dupa razboiul dintre Mircea Baniciu si Nicu Covaci?

$
0
0
Dupa ce pe pagina oficiala de Facebook a formatiei PHOENIX a aparut mesajul de mai jos, s-a aprins din nou discutiile intre Nicu Covaci si Mircea Baniciu.

Prezentam mai jos evelutia evenimentelor:

"Constată calitatea de autor a reclamantului cu privire la piesele declarate la UCMR – ADA, inclusiv referitor la operele muzicale pretinse de pârâți ca fiind opere comune interpretate de formația Phoenix. Respinge ca neîntemeiată cererea privind constatarea încălcării de către pârâți a dreptului de autor al reclamantului și ca neîntemeiate cererile de daune materiale și morale."

**Editare ulterioara: Registratura Tribunalului Bucuresti a confirmat si admiterea petitelor privitoare la interzicerea interpretarii, comunicarii publice, etc. **


La scurt timp Mircea Baniciu a publicat urmatorul comunicat pe pagina sa de Facebook:

“Ca urmare a informatiilor aparute in aceasta dimineata, as dori sa fac putina lumina.

Nu am pierdut nimic in acest proces. Am fost dat in judecata de Nicu Covaci pentru ca in ultimii 20 de ani am cantat piese din repertoriul Phoenix (semnate de Nicu Covaci) fara a avea acordul sau, si pentru acest motiv mi s-au cerut daune materiale si morale in valoare de 350.000 de euro, iar colegilor mei Josef Kappl si Mani Neumann cate 10.000 de euro. Sentinta judecatorilor a fost aceea ca nu avem nimic de platit acestui om, care oricum in aceasta perioada a incasat drepturi de autor de zeci de mii de euro, ca urmare a interpretarilor noastre.

Totusi, la cererea lui Nicu Covaci, judecatorii au acceptat ideea ca nu avem voie sa interpretam pe viitor anumite piese din repertoriul Phoenix. As dori sa spun ca atat in formula Mircea Baniciu & Band, cat si in trupa Pasarea Rock, majoritatea pieselor interpretate sunt compuse de mine si respectiv Ioji Kappl. La cererea publicului am intrepretat la fiecare concert 2-3 piese de pe albumele "Cei ce ne-au dat nume" si "Mugur de fluier", piese la care am contribuit atat la interpretare, cat si la compozitie in anii'70. Din pacate pentru noi, ele au fost semnate de Nicu Covaci la acea vreme, acesta comitand atunci si de nenumarate ori ulterior, falsuri in acte. Desi demonstrate, aceste lucruri nu mai au valoare astazi. Nicu Covaci si-a arogat de foarte multe ori drepturi care nu i-au apartinut niciodata. Acesta este motivul pentru care, de la Revolutie incoace trupa Phoenix nu a avut continuitate, nu a mai creat nimic memorabil si si-a schimbat de numarate ori membrii.

Consider ca aceasta decizie este profund imorala, dar adevarul nu-l poate schimba nimeni. Piesele aparute in perioada 71-75 au fost compuse in cea mai mare parte impreuna, in sala de repetitii in care in care erau prezenti cativa oameni (membrii trupei, textierii, sunetistii formatiei).

In ce ma priveste, am la randul meu peste 100 de piese compuse pentru albumele proprii, piese care au devenit hituri indragite de public ulterior perioadei Phoenix. Ramas fara colegii de trupa, Nicu Covaci a compus niste piese banale, despre care majoritatea dintre dumneavoastra nu au auzit si nici nu vor auzi vreodata.

Acestea fiind spuse, consider ca cel mai mult a pierdut publicul romanesc, caruia i s-a luat dreptul de a asculta o muzica ajunsa legenda, in interpretarea ei originala.

Probabil ca va veti bucura de acum inainte de superba voce si chitara a lui Nicu Covaci, daca va mai avea vreun public care sa-i faca onoarea de a participa la concerte.

MIRCEA BANICIU”


Reactia lui Nicu Covaci nu s-a lasat asteptata, un comunicat oficial fiind postat la scurt timp pe pagina de Facebook:

Scrisoare publica adresata dlui Mircea Baniciu:

Stimate domn,

In urma solutiei pronuntate astazi de Tribunalul Bucuresti in dosarul in care ati fost parte, reactia care a aparut din partea dvs. pe pagina retelei de socializare, pagina care va apartine si este oficiala Mircea Baniciu, este una halucinanta. Citam:

"Am intrepretat la fiecare concert 2-3 piese de pe albumele "Cei ce ne-au dat nume" si "Mugur de fluier", piese la care am contribuit atat la interpretare, cat si la compozitie in anii'70. Din pacate pentru noi, ele au fost semnate de Nicu Covaci la acea vreme, acesta comitand atunci si de nenumarate ori ulterior, falsuri in acte. Desi demonstrate, aceste lucruri nu mai au valoare astazi. "

Va solicitam cu tot respectul sa retrageti in mod public aceasta acuzatie extrem de grava pe care ati formulat-o la adresa liderului formatiei Phoenix, Nicu Covaci.
Ne punem, retoric, multe intrebari care vor ramane fara raspuns cu privire la sustinerile domniei voastre, insa le vom pastra pentru o eventuala judecata in apel, daca va fi cazul.

Insa asa cum exista lucruri permise, exista si lucruri care nu pot fi tolerate, iar o asemenea acuzatie face parte din a doua categorie. Mai ales cand nu exista absolut nici o dovada si nici macar o suspiciune plauzibila in acest sens!
Mana lunga a justitiei nu se intinde numai peste proprietatea intelectuala, ci si peste onoarea, reputatia si demnitatea persoanei, motiv pentru care va solicitam insistent retragerea cuvintelor publicate - care, speram noi (si preferam sa credem) ca fac parte dintr-o declaratie scapata de sub control in emotiile evenimentelor de astazi.



Reamintim ca la data de 13 iunie 2014, inainte de solutionarea sentintei, Nicolae Covaci a postat pe pagina oficiala de Facebook urmatoarele:


"Eu am o vorba: poti obtine orice in viata, daca esti dispus sa platesti pretul.. aici se blocheaza cei mai multi, cand isi dau seama ca e scump. Eu am platit preturi gigantice! Oamenii ma admira, vai, cate am realizat, ma opresc pe strada sa ma felicite sau sa imi stranga mana, dar ce am platit, si ce am pierdut pentru ca Phoenix sa reziste, nu ma intreaba nimeni. Si rar ma plang...

Prin formatia Phoenix au trecut 40 de oameni... le doresc sa cante, sa isi faca trupe, sa le mearga bine, pentru ca toti au fost muzicieni de exceptie ! Ioji? Ioji a fost unul din cei mai buni pe care i-am avut ! E normal sa faca muzica. Sa cante si impreuna, daca vor ! Dar nu piesele mele !

Cele mai dure preturi care mi s-au impus au fost tocmai pentru muzica pe care am facut-o! Erau vremuri in care piesele mele au sfidat totul si... nici "aia" nu erau prosti... Cand i-am scos pe baieti (nota:fuga in occident, in 1977) , toti cei care aveau sarcina sa raporteze orice miscare de-a noastra au luat o palma ingrozitoare! Nici nu vreau sa ma gandesc ce au patit! Am reusit ceea ce ei prezentau ca imposibil, le-am ras in fata.
Cand au omorat-o pe maica-mea,dupa 90, cand au bagat cutitul in ea de 30 de ori apoi i-au dat foc de vie, mi-a zis capitanul de politie: Covaci, asta e razbunare! Tu esti vizat! Deci pentru ce le-am facut, pentru sfidare. Pentru ca le-am scos de sub nas toata formatia... inclusiv pe unii care acum ma injura.... Ma rog, ce s-a intamplat dupa aceea nu mai conteaza.

A ramas muzica mea. Am platit pentru asta preturi uriase ! Am facut-o cand nimeni nu mi-a dat voie si cred in ea si astazi. Deci pot sa pierd orice in viata asta, dar sa nu incerce nimeni sa imi ia muzica, pentru ca ma supar urat!
40 de ani n-au zis nimic, pana azi n-au avut asemenea curaj! Pai, eu sunt platit ca autor pentru orice difuzare, chiar crede cineva ca ar fi acceptat ei asta, daca ar fi fost si piesele lor? Da' ce, suntem la gradinita?
In orice caz, pot sa primesc daune de 1 euro. Sau un leu. Ma intereseaza muzica mea si nu permit nimanui sa si-o atribuie. Oamenii asculta piesele, nu se uita la fata mea sau la ce haine port.

Si daca mai are curaj cineva sa minta cu nerusinare, cum ca am vreo pretentie cu Andrii Popa, fac un circ monstru... cat sunt ei de avocati. De aia nici nu am venit la proces, mi-e sila de minciuni. Nu e prima data cand au spus asta... data trecuta m-am ridicat si am plecat.

Asa au spus si ca m-am trecut eu autor la Ciocarlia si Balada lui Porumbescu! Pai, la Ciocarlia exista un aranjament al meu, pe care il cant in concert. Aranjorul e aranjor, cu alte drepturi, nu autor. Am aflat si eu din presa ca la Gema (nota:echivalentul UCMR din Germania) cica sunt trecute pe numele meu... nu o sa gasiti niciodata declaratii semnate de mine cu asa ceva! Mi-am pus oricum avocatii sa faca notificari, celor de la GEMA, sa le spuna ca daca exista asa ceva, e o greseala. Aia au spus ca vor cauta, dar n-au mai zis nimic.

Deci, indiferent de solutia de saptamana asta, ma duc pana in panzele albe pentru muzica mea. Nimeni nu vine dupa 50 de ani sa spuna ca e a lui! Nimeni! M-a costat prea mult."

Realizat de Mihaela Coposciuc, Press PR Phoenix

Este foarte clar ca, in final publicul este cel care va pierde din acest razboi, cei tineri dar si cei care s-au hranit spiritual, pe vremea „regretatului“ cu piesele Phoenix cantate de catre Mircea Baniciu.
Cu ce se va alege publicul dupa razboiul dintre Nicu Covaci si Mircea Baniciu?


Cele mai destrabalate povesti din istoria muzicii rock

$
0
0
O viata dezordonata si prea putin impaciuitoare in ceea ce priveste conventiile poate stimula, uneori, creativitatea.

Acesta este si motivul pentru care multi artisti nu sunt exemple din punct de vedere "existential". Insa, de multe ori, ei isi "revin" in timp si descopera virtutile unei vieti mai plictisitoare dar mai sanatoase.

In cele ce urmeaza va vom prezenta unele dintre cele mai destrabalate intamplari din viata muzicienilor rock sau din backstage-urile concertelor.

Va sfatuim sa nu ii judecati pe artisti pentru ca, intre timp, ei si-au "curatat" agenda si sunt cetateni respectabili.

Si chiar daca nu ar fi asa, cine suntem noi sa decidem ce este "bine" si ce este "rau"? Bucurati-va de muzica pe care o fac acesti zanateci frumosi si delectati-va cu istorisirile lor scandaloase.

Anthony Kiedis si iubita de imprumut
Anthony Kiedis
In autobiografia sa "Scar Tissue", solistul trupei Red Hot Chili Peppers povesteste o intamplare care va ridica multe sprancene. Cand avea 12 ani, tatal sau, un depravat renumit si un soi de Bunny Munro (celebrul personaj al lui Nick Cave, din romanul "Moartea lui Bunny Munro") in carne si oase, i-a "oferit" intru satisfacerea placerilor carnale o tanara in varsta de 18 ani, care era iubita de atunci a barbatului.

"Ulterior, de cate ori avea o iubita draguta, il intrebam daca nu repetam figura cu Kimberly si se supara", a explicat Anthony.

Dave Navarro si seringa cu sange
Dave Navarro
Navarro, de la Jane's Addiction, a avut ocazia sa isi faca de cap cu trei modele Playboy, in celebra vila a revistei, in cadrul unei sedinte foto. Insa, in loc sa profite de ocazie, artistul a umplut o seringa cu sange - scos direct din vena lui - si a improscat peretii cu stropi din ADN-ul lui. Rezultatul? A fost dat urgent afara din locatie.

Tommy Lee si aventura din toaleta cinematografului
Tommy Lee
Relatia lui Tommy Lee de la Motley Crue cu frumoasa actrita Heather Locklear a luat sfarsit din cauza gurii mari a makeup-artistului vedetei. Aceasta i-a relatat urmatoarea poveste:

"Tommy Lee s-a dus la un cinema dedicat filmelor pentru adulti al carui patron era celebrul star porno Ron Jeremy. Lui Tommy i-a placut foarte mult de una dintre femeile din sala si l-a intrebat pe Ron cine este. Acesta l-a rugat sa mearga cateva minute la baie iar Tommy l-a ascultat. Putin timp mai tarziu, in toaleta unde astepta Tommy si-a facut aparitia Debbi Diamond, la randul sau star porno. Cei doi au incins o partida de sex si...draga Heather...ai fost inselata!".

Jimmy Page, pedofil?
Jimmy Page
Aventura torida dintre chitaristul legendarei formatii Led Zeppelin si frumoasa - dar extrem de minora - Lori Maddox (in varsta de doar 14 ani cand si-a inceput "relatia" cu Page) a facut valva la vremea respectiva, desi artistul, infricosat de ideea de a merge la inchisoare, s-a straduit sa pastreze secretul. Cu toate acestea, lumea a aflat dar nu au existat repercusiuni majore. Ulterior, Jimmy Page i-a dat papucii lui Lori in favoarea lui Bebe Buell, care era, din fericire, "legala".

Ted Nugent, tutorele iubitei sale
Ted Nugent
Ted Nugent s-a indragostit pana peste cap de Pele Massa, o adolescenta de 17 ani din Hawaii. Pentru ca, bineinteles, ceea ce facea el nu era legal, Ted a ajuns la urmatoarea concluzie: trebuia sa devina tutorele copilei! Astfel, barbatul a ajuns la o intelegere cu parintii lui Pele, care au fost de acord ca Ted sa se faca tutorele fetei.

Jerry Lee Lewis si incestul
Jerry Lee Lewis
Muzicianul, considerat parintele fondator al muzicii rock, a intrecut orice masura cu gestul sau. El s-a indragostit de verisoara sa, care avea doar 13 ani si...a luat-o de nevasta. Cunoastem nomenclatura pe care ar trebui sa o utilizam in acest caz (pedofilie, incest) dar ce sa mai.

Bill Wyman si sotia minora
Bill Wyman
Din aceeasi categorie cu intamplarile de pana acum este si povestea de dragoste a lui Bill Wyman, ex-Rolling Stones, cu Mandy Smith, adolescenta pe care artistul a inceput sa o curteze la varsta de 13 ani. In acel moment, Bill avea 48 de ani. 5 ani mai tarziu, Wyman a luat-o de nevasta pe Mandy dar cuplul a fost insotit in luna de miere de mama lui Mandy, care a reusit sa destrame marele amor. Partea ciudata insa a venit cand fiul sau Stephen, in varsta de 30 de ani, a inceput o relatie cu Patsy Smith, mama lui Mandy.

Bonuri speciale pentru groupies cu David Lee Roth
David Lee Roth
Solistul de la Van Halen a conceput un sistem de bonusuri pentru roadies. El confectiona "bonuri" pe care le dadea acestora. Oamenii aveau "obligatia" sa ocheasca cele mai frumoase si cele mai generoase - ca bust - groupies din public, sa le abordeze si sa le dea aceste bonuri, cu care fetele intrau backstage. Fiecare roadie avea alte numere asa ca, daca David era foarte multumit de alegere, ii dadea barbatului un bonus de 100 de dolari. Cuvantul "peste" ne vine in minte fara niciun motiv.

Axl Rose si backing-vocalista tenace
Axl Rose
Se spune ca, in timp ce inregistra partea vocala pentru "Rocket Queen", Axl a "angajat" o prostituata cu care a facut sex in studio. Artistul i-a inregistrat acesteia gafaielile care apar in melodie. Asta da arta adevarata!

Povestea trupei The Runaways
The Runaways
Desi s-a incercat transformarea acestei istorii in ceva cu iz de "girl-power", se cam simte un miros putred. Cherie Currie, Lita Ford si Joan Jett nu aveau decat 15 ani cand au intrat in aceasta trupa - una dintre primele formate doar din fete - si au cazut victime lacomiei managerului Kim Fowley care, pe langa faptul ca le-a terorizat psihologic si le-a indopat cu droguri, se zvoneste ca ar fi si profitat de ele.

Logodna furioasa din Beach Boys
Beach Boys
Dennis Wilson s-a logodit cu fiica nelegitima a lui Mike Love, colegul sau de trupa si...verisorul sau. Aceasta era doar o copila. Cu toate acestea, Dennis a declarat ca a facut-o doar ca sa il supere pe Mike. Suntem curiosi ce parere a avut tanara.

Si voma poate fi motivationala
Nikki Sixx
Pregatiti-va pentru ca urmeaza una oribila. Copii si fecioare, plecati ochii si cititi altceva! Formatia Motley Crue a pus un pariu pestilent. Muzicienii trebuiau sa reziste fara sa se spele iar castigatorul ar fi primit o suma mare de bani. Va imaginati cam cum se intampla lucrurile cand esti in turneu - canti in fiecare noapte, transpiri etc. Ei bine, Nikki Sixx a cedat dupa ce o groupie care venise sa-l "fericeasca", a vomat din cauza duhorii pe care o emana corpul barbatului. Totul in timp ce "cuplul" ii...dadea bice.

Gene Simmons si albumul sau foto
Gene Simmons
Basistul trupei KISS pretinde ca s-a culcat cu peste 3000 de femei. Mai mult, acesta are o superba colectie foto cu multe dintre fete, in timpul actului sexual.

Cartea autobiografica a Pamelei Des Barres, "I'm With the Band"
Pamela Des Barres
In mod clar, sexul joaca un rol important in mitologia rockului. Cu toate acestea, uneori anumite dezvaluiri sunt de prost-gust. In regula, ai avut parte de momente intime alaturi de cei mai ravniti barbati ai vremii de glorie a rock'n'roll-ului. Dar chiar trebuie sa afle toata lumea? Pamela Des Barres, renumita groupie, a publicat acest volum in care detaliaza actele de pasiune disperata savarsite cu personaje ca Mick Jagger, Jimmy Page si multi altii.

Led Zeppelin si Edgewater Inn
Led Zeppelin
Se pare ca membrii trupei au dezbracat o groupie, au legat-o de pat si apoi i-au introdus bucati de rechin in anus si in vagin. O alta versiune implica "nasul" pestelui dar nu vom merge mai departe. Stim ca aveti o imaginatie bogata asa ca va incurajam - sau nu - sa v-o folositi.


Hituri rock urate cu pasiune de formatiile care le-au compus

$
0
0
Formatiile mari sunt deseori urmarite de blestemul primului hit. In ce consta acest blestem, va veti intreba?

Simplu, in obsesia fanilor de a asculta la nesfarsit acelasi cantec, obligand trupa sa-l cante fara oprire in concerte.

Acest lucru a dus la nasterea unor sentimente profunde de ura a artistului fata de creatia sa - in acest caz, hit-ul buclucas.

Cateva trupe mari pur si simplu isi detesta cele mai de succes compozitii si nu ascund in niciun fel acest lucru.

Sa aflam care dintre formatii isi urasc "slagarele"!

Kings of Leon - Sex on Fire
{youtube}RF0HhrwIwp0{/youtube}
Formatia nu a ascuns in niciun fel faptul ca uraste din rasputeri acest cantec care, in viziunea membrilor grupului, goneste oamenii de la concerte. De fapt, nu prestatia propriu-zisa ci sfarsitul prestatiei, dupa care foarte multi dintre fani isi iau talpasita.

"Este ca si cum ar veni la concert doar pentru aceasta piesa. Dupa ce o cantam, observam cum se formeaza cozi la iesire si oamenii pleaca! Tocmai din acest motiv refuzam sa mai oferim prestatii ale 'Sex On Fire' in show-uri", a explicat Caleb Followil, citat de NME.

HIM - Join Me In Death
{youtube}1V4AscLidWg{/youtube}
Formatia finlandeza are o relatie de iubire si ura cu hitul "Join Me", care a scos-o din anonimat. Cantecul este reprezentat mai rar in concerte dar si cand acest lucru se intampla, fanii sunt extaziati.

"Aceasta piesa este blestemul si binecuvantarea noastra. Blestem pentru ca, dupa ce am compus-o, toata lumea s-a asteptat sa mai scriem vreo doua mii de cantece cu un riff contagios de pian. Binecuvantare pentru ca este melodia care ne-a propulsat", a punctat Ville Valo pentru Viva Tv.

Radiohead - Creep
{youtube}XFkzRNyygfk{/youtube}
Thom Yorke, solistul Radiohead, nu este cunoscut pentru subtilitatea sa. Tocmai de aceea, declaratiile facute de muzician la adresa mega hitului "Creep" nu vor surprinde atat de mult.

"Cantecul trebuia sa se numeasca, simplu, 'Crap' (n.r. in engleza 'rahat'), nu 'Creep'", dupa care muzicianul a continuat prin a vorbi despre felul in care trupa i-a...facut o felatie consistenta Diavolului (Thom se exprima oarecum ireverentios, motiv pentru care am ales sa apelam la niste eufemisme) dupa lansarea melodiei.  

Mai mult, Yorke le-a raspuns fanilor de la un concert din Montreal sa "se duca naibii", deoarece formatia este plictisita de piesa, cand acestia au cerut-o. Ulterior, alti admiratori ai cantecului au fost numiti "retardati anal"...Nu. Nici noi nu stim ce inseamna.

Led Zeppelin - Stairway to Heaven
{youtube}9Q7Vr3yQYWQ{/youtube}
"As face alergie daca ar trebui sa cant aceasta melodie la fiecare concert", a spus, cu multa franchete, Robert Plant, solistul trupei Led Zeppelin. Ura lui Robert pentru acest cantec este cunoscuta si este prilej de gluma in randul membrilor formatiei. Odata, artistul a numit melodia "o macaroana intesata de solo-uri". Asta da iubire!

Nirvana - Smells Like Teen Spirit
{youtube}hTWKbfoikeg{/youtube}
Kurt Cobain ura cam tot ceea ce a adus faima trupei sale, inclusiv aceasta melodie, al carei succes neasteptat a propulsat Nirvana in fruntea topurilor internationale.

"Mi-este total rusine sa o cant. Toata lumea este excesiv concentrata pe aceasta piesa. Abia o pot duce pana la capat", a spus Cobain, citat de The Guardian.

Oasis - Wonderwall
{youtube}6hzrDeceEKc{/youtube}
Pentru a trupa ai carei membri se urau intre ei mai ceva decat daca ar fi fost in formatii rivale, nu este de mirare ca pana si melodiile erau supuse aceluiasi tratament cu vitriol si scarba.

"Pur si simplu nu suport porcaria aia de melodie. De fiecare data cand trebuie sa o cant, imi vine sa vomit. Problema este ca a fost un cantec important pentru noi. Mergem in America si toata lumea ne ia cu 'Esti domnul Wonderwall?'...pe unii dintre ei iti vine sa-i lovesti in barba", a explicat, delicat ca intotdeauna, Liam Gallagher.

Warrant - Cherry Pie
{youtube}OjyZKfdwlng{/youtube}
Un alt mega hit dispretuit pana in maduva "fiintei" de creatorii lui. Jani Lane ura cu atata inversunare cantecul incat a declarat ca ar fi preferat sa nu il fi compus.

"Urasc melodia aia. Nici macar nu am vrut sa o compun. Dintr-o data, discul se numeste 'Cherry Pie', cant 'Cherry Pie' la toate concursurile oribile de mancat...mostenirea mea este 'Cherry Pie'. Totul despre mine este 'Cherry Pie'...m-as impusca in cap pentru ca am compus aceasta piesa", a spus, cam dramatic, Jani, citat de VH1.

Dio - Rainbow in the Dark
{youtube}zQzNBTukO0w{/youtube}
Casetele cu inregistrarea originala abia au scapat de furia lui Ronnie James care a vrut sa le distruga pentru a sterge orice urma de existenta a piesei. Se pare ca Dio ura atat de mult melodia incat colegii sai de trupa faceau glume pe seama lui. Intr-un concert din 1996, artistul a prezentat melodia drept "un lant in jurul gatului meu nenorocit".

Guns N'Roses - Sweet Child O'Mine
{youtube}1w7OgIMMRc4{/youtube}
Va mirati ca o formatie incarcata de atat de multa dragoste ar putea nutri sentimente de ura, nu? Axl Rose, solistul trupei, a declarat ca melodia este rezultatul comprtamentului sau..."idiot".  

"Stateam si leneveam, purtandu-ma ca un idiot si strambandu-ma cand am compus acel riff. Am urat piesa la inceput pentru ca mi s-a parut stupida...Eram plin de ura cand ma gandeam la ea", a explicat Axl Rose.

Nine Inch Nails - The Perfect Drug
{youtube}sSLqeZzTU8I{/youtube}
"Nu este nici macar ultima piesa pe care as canta-o daca m-ar ruga cineva sa ii reprodc un top 100 al melodiilor compuse de mine. Este una dintre acele melodii facute pentru ca stii ca trebuie sa o faci", a spus Trent Reznor despre cantec, dovedind o lipsa de entuziasm fara margini.

R.E.M. - Shiny Happy People
{youtube}iCQ0vDAbF7s{/youtube}
Avem de-a face cu o piesa impotriva careia au luptat atat artistii care au compus-o cat si fanii. REM nu a vrut cu niciun chip ca melodia sa apara pe discul "Greatest Hits" iar fanii nici macar nu o cer in concerte. Michael Stipe, solistul, a declarat, fara rezerve, ca uraste cantecul. Scurt si la obiect.  

Neil Young - Heart of Gold
{youtube}u925g6CgKuw{/youtube}
Este greu de crezut ca o melodie asa de frumoasa poate fi detestata cu atata pasiune de creatorul ei. Insa este adevarat! Neil Young a urat melodia care i-a adus succesul si a refuzat sa mai compuna materiale comerciale timp de 20 de ani.

"Aceasta piesa m-a aruncat in mijlocul drumului. Calatoria pana acolo a fost plictisitoare asa ca m-am indreptat spre sant". Iata cum priveste Neil Young lucrurile.

The Pretenders - Brass In Pocket
{youtube}-7Hy7uAb_eU{/youtube}
Chrissie Hynde de la The Pretenders a declarat despre hitul din 1979 ca il "uraste cu dorinta de razbunare".

Weezer - Pinkerton
{youtube}I__o6BmwtDA{/youtube}
Aici avem de-a face cu un album intreg urat cu pasiune de Weezer, care a avut o evolutie socanta. Acest disc s-a nascut sub blestemul materialului precedent, al carui succes a fost rasunator.

"Este cel mai de rah*at disc de rah*at lansat vreodata de o formatie pe aceasta planeta si nu numai", a declarat Rivers Cuomo, frontmanul.

Cu toate acestea, ani mai tarziu, criticii si-au rescris recenziile si fanii si-au reevaluat opiniile iar "Pinkerton" a ajuns sa fie considerat un disc de geniu, laudat de toata lumea!

 Ura, insa, a ramas...

The Who - Pinball Wizard
{youtube}GFB4rsAyUb4{/youtube}
"Este cel mai prost si cel mai groaznic scris cantec din toata viata mea", a spus Pete Townshend, chitaristul The Who, despre aceasta piesa. De fapt, trupetii nici nu au vrut sa o includa pe un album, dar, pana la urma au acceptat.

20 de lucruri mai putin cunoscute despre Angus Young

$
0
0
Angus Young. Unul dintre veteranii rock’n‘roll-ului. Un chitarist care a influentat alte cateva milioane de chitaristi. Un artist care nu exceleaza prin viteza, tehnica, complexitate sau genialitate ci prin simtul muzicii. O piatra de temelie a muzicii rock. Un rockstar a carui succes se masoara in albumele vandute si nu in excese sau in aparitii in tabloide. Un chitarist care zambeste pe scena pentru ca ii face pe cei din fata lui sa zambeasca.

In acelasi timp, un simplu om.

Va prezentam mai jos 10 lucruri despre Angus Young chitaristul, rockstarul si omul.

1) Inca mai detine primul sau Gibson SG cumparat acum 42 de ani. La varsta de 16 ani, Angus si-a cumparat prima chitara Gibson SG de la un magazin de muzica din apropierea casei familiei sale. Chiar si dupa atata timp, Angus declara ca acel Gibson ramane chitara sa preferata.

2) Job-urile sale anterioare l-au pregatit pentru temele erotice adoptate in piesele AC/DC. Dupa ce s-a lasat de scoala la varsta de 15 ani, a lucrat ca ajutor de tipograf la o revista de barbati fiind permanent inconjurat de glume deochiate care au pregatit terenul pentru celebrele melodii cu tenta sexuala pe care urma sa le compuna cu AC DC.

3) Considera ca solo-urile sunt partea cea mai usoara din ceea ce face. Intr-un interviu acordat pentru „Guitar Player” Angus Young a recunoscut ca nu ar putea sa ia locul fratelui sau Malcolm pe postul de chitara ritm. „Sa stiti ca solourile de fapt nu sunt mare lucru. Consider ca partea cea mai grea este sa canti impreuna cu un grup de oameni si s-o faci ca la carte. Nu e usor ca 4 oameni sa reuseasca sa atinga aceeasi nota in acelasi timp."


4)Nu se astepta ca Malcolm sa il invite sa cante in trupa

„La inceput, nu cantam impreuna nici macar acasa. Malcolm statea intr-o camera, compunea melodii si se inregistra la un reportofon, iar eu stateam in cealalta prefacandu-ma ca sunt Jimi Hendrix. Deseori cand intram sa vad ce mai face imi striga sa ies afara. M-a surprins atunci cand m-a chemat la repetitii ca sa cant cu formatia.”

5) Riff-urile compuse de el au ajutat statul american sa-l dea jos de la putere pe dictatorul panamez Manuel Noriega. In 1989, guvernul american a „bombardat” adapostul liderului panamez Manuel Noriega cu hiturile „Hells Bells” si „Highway to Hell”. Cunoscut ca un iubitor de muzica clasica, Noriega nu a mai putut face fata presiunii cedand si predandu-se in cele din urma. Strategia a functionat atat de bine incat a mai fost aplicata ulterior de catre armata americana si in alte situatii.

6) Nu bea niciodata alcool. In ciuda faptului ca Bon Scott era vestit pentru cantitatile industriale de alcool pe care le consuma iar  Malcolm era deseori vazut umbland cu o sticla de Jack Daniels in mana, Angus s-a ferit de alcool ca dracul de tamaie. Chitaristul Tommy Redd isi aminteste ca „Angus mereu bea lapte cu cacao sau cafea”.

                                                                

7) Unul dintre cel mai buni prieteni ai sai este claparul formatiei „Emerson, Lake and Palmer” Keith Emerson. La scurt timp dupa moartea lui Bon Scott, AC/DC au plecat intr-o excursie in Bahamas pentru a-si reveni de pe urma socului si pentru a inregistra albumul „Back in Black”. Angus Young si-a petrecut multe dintre dupa-amiezi cu Keith Emerson pe barca sa de pescuit. Intr-un interviu ulterior, Emerson e de parere ca „a fost foarte distractiv pentru Angus si l-a introdus in stilul de viata specific celor din Bahamas. Cred ca asta l-a relaxat si l-a ajutat sa dea mai mult randament in timpul inregistrarilor”.

8) Sora lui mai mare, Margaret, a avut o sugestie chiar mai buna decat cea de a purta faimosul sau costum de scolar. Marea majoritate a fanilor AC/DC stiu ca Margaret a fost cea care l-a incurajat pe Angus sa poarte costumul sau de scolar pe podium, dar numai un numar restrans de fani stiu ca tot Margaret a fost cea care a botezat trupa dupa ce a observat literele "AC/DC" de pe aspirator. Conform lui Susan Masino, autoarea biografiei formatiei, Angus si Malcolm au ales numele AC/DC pentru ca denota putere si electricitate.

9) Este un fan ascuns al lui Louis Armstrong. Intr-un interview acordat celor de la Guitar in 1992, Young l-a laudat pe Armstrong ca fiind „unul dintre cei mai mari muzicieni din toate timpurile. Am fost la un show de-al lui Armstrong cand eram copil, si asta mi-a ramas inca de atunci in minte. E incredibil sa ii asculti inregistrarile mai vechi si sa intelegi legatura cu muzica si emotiile, mai ales ca pe acea vreme tehnologia era aproape inexistenta. Avea o aura speciala.”

10) Uniforma de scolar l-a ajutat sa-si invinga tracul de scena . Angus si-a purtat uniforma de scoala prima data in 1974 si recunoaste ca l-a ajutat foarte mult sa isi depaseasca frica de scena. La un moment dat a purtat o uniforma cu un pulover imprumutat de la cei de clasa a XI-a deoarece doar ei aveau pulovere, iar cum Angus a abandonat scoala la varsta de 15 ani, a trebuit sa improvizeze.


11) Crede ca toate albumele AC/DC suna exact la fel. Iata ce a spus intr-un interviu: "Sunt satul ca lumea sa spuna ca toate cele 11 albume AC/DC suna la fel...de fapt toate cele 12 albume AC/DC suna la fel!".

12) Ii ia 6 ore sa se relaxeze dupa un concert. Cand urca pe scena, Angus se transforma intr-un "salbatic", intr-un "om al pesterii", dupa cum descrie muzicianul "transa" si intra intr-o cu totul alta stare mintala. 

13) "Invinuieste" stilul sau de a canta pe dimensiunile corporale reduse. "Merg unde ma trimite chitara!", explica Angus. Se pare ca undele de sunet sunt atat de puternice incat efectiv il misca pe muzician. 

14) Nu este pasionat de masini si prefera oricand o chitara ultimul racnet unui bolid. 

15) Uraste formatia Deep Purple si o considera varianta saraca a trupei Led Zeppelin. 

16) Ii place sa isi mutileze chitarele pentru a le oferi un sunet unic. Gretsch-ul Jet Firebird rosu legendar, primit in dar de la producatorul Harry Vanda, a fost "ras" de vopseaua rosie si i s-au scos pickup-urile. In spatiul ramas, Angus a introdus...sosete, pentru a opri feedback-ul. Acum Gretsch are o versiune speciala a acelei chitare, doar ca fara gauri si sosete.


17) Pe langa tinuta sa de scolarel, Angus a mai abordat si personaje ca Superman (SuperAng), Omul Paianjen, Zorro sau...o gorila. 

18) Cel mai stupid zvon despre el este ca ar detine o ferma de lalele in Olanda. Chiar daca este proprietarul unei case in Amsterdam, Angus a spus ca, daca vede o floare, prima lui reactie este sa puna ciment peste ea. 

19) Nu considera ca trebuie sa ai o chitara spectaculoasa pentru a face show. "Chitara mea este o bucata de lemn cu niste corzi, dar functioneaza perfect", a spus Angus, care se lauda ca mereu le-a spus criticilor sai, care il acuzau ca are chitare urate, ca nu are nevoie de instrumente care sa arate ca "desprinse dintr-un film cu extraterestri". 

20) Este nascut pe data de 31 martie 1955 dar, pe vremuri, revistele pretindeau ca este nascut in anul 1959, pentru ca oamenii chiar sa creada ca este un scolarel, asa cum il infatisa outfit-ul. 

Citeste si:
20 de lucriri mai putin cunoscute despre Billy Idol

10 dintre cele mai rasunatoare voci feminine de metal simfonic

$
0
0
Autor: Adela Marian

Metalul simfonic a fost intotdeauna scos in evidenta de reprezentatntele sexului frumos. Vocile lor ne cuceresc si ne fac pielea de gaina, asa ca ia sa vedem cateva dintre cele mai pricepute soprane/vocaliste ale acestui gen muzical.

Tarja Turunen, este printre primele soprane care s-au afirmat in lumea metal-ului si ne este cunoscuta bineinteles, prin activitatea sa cu trupa Nightwish. Tarja a devenit deja un etalon in symphonic metal, intrucat putem spune ca este una dintre "intemeietoarele" genului. ,,Smulsa” din mediul sopranelor mezzo-dramatice, Tarja a reusit sa se adapteze stilului celor de la Nightwish, desi la inceput, dupa cum declara chiar artista, a fost destul de dificil sa renunte la tonalitatea grava a vocii, specifica muzicii de opera.

Desi s-a temut de faptul ca vocea sa nu se va potrivi stilului trupei, ulterior, dupa lansarea albumului ,,Oceanborn” , Tarja a cucerit publicul marilor festivaluri, imbinand stilul clasic cu cu metal-ul.Dupa colaborarea cu Nightwish, Turunen alege sa urmeze o cariera solo, concentrandu-se mai mult pe partea clasica a muzicii. 
Tarja
Lori Lewis una dintre cele doua voci fermecatoare ale formatiei suedeze, Therion. Impreuna cu Katarina Lilja, a incantat marile scene ale festivalurilor internationale  si a contribuit la inovarea stilului trupei prin timbrul sau de soprana, astfel incat pe melodii precum ,,The rise of Sodom and Gommorah” sau pe ,, Poupée De Cire”, publicul poate avea senzatia ca evadeaza din spatiul cotidian si devine partas la miturile nordice puse pe versuri.
Lori Lewis
Katarina Lilja. In 2007, Therion realizeaza turneul aniversar, lansandu-si de asemenea, albumul ,,Gothic Kabbalah”. Odata cu acest eveniment, trupei i se alatura si soprana Katarina Lilja, fosta componenta a ,,Sobre Nocturne”. Dupa venirea Katarinei in trupa, calitatea pieselor se dubleaza.
Katarina Lilja
Sharon den Adel, vocalista care a patruns mii de suflete prin complexitatea timbrului sau vocal, devine simbolul principal pentru trupa Within Temptation. In ciuda colaborarilor sale cu alti muzicieni(Armin von Buuren), Sharon ramane dedicata stilului celor de la Temptation. Carismatica olandeza impinge stilul trupei spre gothic metal , un subgen care are in prim-plan emotiile puternice. Astfel melodiile de pe albumul ,,Enter”, trezesc interesul publicului prin tragismul abordat de Sharon. Vocalista se adapteaza rapid stilului muzical pe care trebuie sa il interpreteze, trecand ulterior, la un gen modern, prin influentele electronice din albumul ,,Mother Earth”,iar cel mai recent, trupa are si insertii pop in albumul ,,The Unforgiving”. Sharon den Adel reuseste sa atraga atentia publicului atat prin vocea sa deosebita, cat si prin prezenta scenica, reusind sa transmita trairile necesare.
 
Sharon se ridica la nivelul marilor soprane, realizand in 2014 un featuring cu Tarja Turunen, pe albumul ,,Hydra”, piesa ,,Paradise(What about us)”.In acest mod, fanii se pot bucura de prezenta ambelor voci atat de diferite: tonul grav al Tarjei, combinat cu vocea delicata a vocalistei olandeze.

Michi Stapf & Veronika Kramheller. Initial, se stie despre Haggard faptul ca in 1991 a debutat ca o trupa death metal, insa ca si in cazul celor de la Therion, schimbarile si intrepatrunderile de gen se petrec de-a lungul timpului, asa ca ,,growl-urilor” lui Asis Nasseri li  s-au alaturat vocile inconfundabile ale sopranelor, Michi Stapf si Veronika Kramheller. Cele doua contureaza partea clasica a trupei, care pe langa clape si viori, se incadreaza in sfera metal-ului neo-clasic. Chiar daca membrii trupei sunt numerosi pe scena, ei nu se pot lipsi de cele doua soprane.

Simone Simons.
Solista trupei Epica reuseste sa cucereasca publicul in primul rand prin carisma sa, apoi prin vocea care starneste fiori. Desi nu atinge intinderea vocala a Tarjei( aproximativ 3 octave), Simone ajunge la inimile fanilor prin maiestria interpretarii cantecelor, dand uneori  senzatia ca ,,traieste agonia” din piesa ,,Phantom agony”. Astfel, mezzo-soprana olandeza reuseste sa modifice starea interioara a auditoriului.
Simone Simons
Floor Jansen, ,,a treia sansa” a celor de la Nightwish, ofera un echilibru pefect trupei. Absolventa a Dutch Rock Academy of Music si cu o intreaga cultura muzicala in spate, Floor o inlocuieste pe Anette Olzon in 2012. Intrucat cu Anette, trupa se indrepta destul de mult spre pop-rock, Floor gaseste solutia de care trupa are nevoie: se poate spune ca stilul ei  se afla la limita dintre Tarja si Anette, unele melodii fiind cantate cu voce de piept, aspect destul de greu de realizat.
Floor Jansen

Charlotte Wessels, solista relativ tinerei formatii Delain impresioneaza prin spontaneitatea si naturaletea sa de pe scena, preluand unele influente de  stil de la Within Temptation. Instruita initial in tainele jazz-ului, Charlotte se indreapta spre scena symphonic-ului, sugestie data de catre instructorul sau de muzica clasica. Stilul clasic i s-a parut destul de rigid, asa ca a ales sa imbine elementele de jazz cu cele clasice.
Charlotte Wessels

Anna Stefanowicz, de la Unsun, este una dintre vocile metal-ului slav si exceleaza in talentul de a ,,vraji” publicul prin timbrul sau vocal delicat, asemanator cu cel al Charlottei Wessels.
Anna Stefanowicz
Casatorita cu fostul chitarist al trupei Vader(unul dintre fondatorii trupei Unsun), Anna indeplineste toate conditiile unei trupe de gothic metal:vocea, tematica versurilor abordate, prezenta scenica si multe altele. Cu o frumusete tipica spatiului slav, Stefanowicz este ,,piesa de rezistenta” a trupei si din punct de vedere estetic. In ciuda aparitiilor rare pe scena internationala, speram ca trupa sa concerteze si in spatiul romanesc.

Rockeri care au dat glas personajelor din desenele animate

$
0
0
Desi de obicei muzicienii rock isi iau cariera in serios, asta nu inseamna ca ei nu au simtul umorului sau ca nu dau, din cand in cand, in mintea copiilor.

Pana la urma, este un loc amuzant! Tocmai de aceea, foarte multi artisti au ales sa-si aduca umila contributie la industria desenelor animate prin crearea vocilor unora dintre cele mai simpatice personaje de "Cartoons".

Aflati ce rockeri faimosi si-au imprumutat vocea dragutelor creaturi din desenele animate.




David Bowie

{youtube}Rw7tbK7FdSI{/youtube}
Regele glam-rockului a fost glasul lui Lord Royal Highness din Sponge Bob.

Ville Valo
{youtube}43fPlvwPxTc{/youtube}
Rockerul finlandez l-a interpretat pe hipopotamul Motto Motto din "Madagascar 2".

Iggy Pop
{youtube}X8m0Rqsn0vU{/youtube}
Bunicul punkului are mai multe personaje in CV: Lil' Rummy din "Lil' Bush: Resident of the United States", Jerry din "American Dad", Unchiul Anouche din "Persepolis", Demon From Another Dimension din "Rock & Rule", un nou-nascut in "The Rugrats" si Darkos in "Arthur and the Invisibles".

Ozzy Osbourne
{youtube}QcfYHcXgybw{/youtube}
Bineinteles ca Ozzy nu putea sa scape! Artistul a fost vocea lui Fawn din "Gnomeo and Juliet", Vicar in "Robbie the Reindeer".

Tom Petty
{youtube}QATo-NV14Xs{/youtube}
Tom, cu al sau glas adanc, a fost vocea lui Lucky, din "King of the Hill".

Debbie Harry
{youtube}m20Nl4iTaPI{/youtube}
Solista formatiei Blondie a fost vocea lui Vain Gloria in Phantom 2040 si a lui Angel in "Rock & Rule".

Jarvis Cocker
{youtube}t6GcIAw9ZYM{/youtube}
Jarvis si-a jucat rolul in "The Fantastic Mr. Fox" unde l-a interpretat pe Petey.

Gene Simmons
{youtube}ZmfEj5GARg4{/youtube}
Un adevarat erou american, basistul trupei KISS, care se lauda ca a avut mai mult de 3000 de femei, l-a interpretat pe Jessie in "King of the Hill" si pe Sea Monster in "Sponge Bob".

Sting
{youtube}WjiIcubWApc{/youtube}
Sting si-a donat glasul pentru a-i da voce lui Zarm din "Captain Planet".

Ringo Starr
{youtube}ZdTymvjRuoc{/youtube}
Desi este o legenda, Ringo nu s-a sfiit sa le dea glas Fratilor Rata - the Duck Brothers - in "Courage the Cowardly Dog". "Animat", Ringo a mai aparut si in seria "The Beatles".

20 de lucruri mai putin cunoscute despre Brian Molko

$
0
0
Brian Molko este solistul formatiei PLACEBO si unul dintre cei mai iubiti muzicieni rock contemporani.

Timbrul absolut unic, sensibilitatea aparte si intelegerea profunda a ideii de a fi "altfel" il impun pe muzician ca pe o figura-cult si ii aduc un "following" de invidiat.

Talentat, prieten bun cu latura abisala a emotiilor umane, original si excentric, Brian nu se sfieste sa fie el insusi si sa socheze din cand in cand, fie ca vorbim despre franchetea cu care si-a afirmat orientarea sexuala - bisexualitatea - sau despre optiunile stilistice extravagante care includeau, la inceputul carierei trupei, rochiile.

Desi Brian s-a mai cumintit, el a ramas unul dintre cei mai apreciati cantareti rock si nu si-a pierdut niciun pic din creativitate. O dovedeste noul disc Placebo, "Loud Like Love", considerat de criticii de specialitate unul dintre cele mai bune materiale ale grupului britanic.

Acum ca v-am aratat ca merita sa fiti curiosi in legatura cu Brian, va vom dezvalui 20 de lucruri mai putin cunoscute despre carismaticul muzician.

De asemenea, sa nu uitam ca trupa va concerta la editia de anul acesta a festivalului Summer Well, care se va desfasura pe 9 si 10 august pe Domeniul Stirbey

1 - A inceput sa se machieze in scop profesional, pentru rolurile pe care le juca la cursurile de actorie pe care le facea in adolescenta. I-a placut atat de mult cum ii statea incat a decis sa utilizeze machiajul mai des, si in afara scenei.

2 - Are un baietel de 9 ani pe nume Cody cu fosta lui prietena Helena Berg. Brian adora sa-l ia pe micut cu el in turneu pe perioada vacantelor de vara si este un tatic model, fiind complet implicat in cresterea copilului. De alta, intr-un interviu mai vechi, Brian s-a declarat "a single-dad" in gluma.
Brian Molko Ilustratie 3
3 - Brian si Fred Durst de la Limp Bizkit au avut niste neintelegeri in backstage la un concert, motiv pentru care solistul trupei Limp Bizkit a facut publicul de la show sa tipe "Placebo sucks". Acest lucru a creat antipatie intre formatii.

4 - Artistul si-a pierdut virginitatea la frageda varsta de 14 ani cu prima sa prietena, o frantuzoaica de 16 ani. Brian a declarat ca momentul a fost unul special, deoarece atat el cat si fata erau la prima experienta sexuala.

5 - Are o cicatrice in forma siglei Nike pe incheietura. Brian a spart un geam din greseala atunci cand a incercat sa il deschida iar sticla a trecut la cativa milimetri de venele sale.

6 - Brian a declarat amuzat ca nu intelege cum de atat de multa lume il place. "Pentru multi tipi, sunt poponarul (n.r. expresia ii apartine lui Brian; traducere din "faggot") pe care il adora iubitele lor. Nu ma deranjeaza", a explicat artistul intr-un interviu.

7 - Considera ca oamenii au o atitudine paradoxala fata de el, unii considerandu-l foarte frumos, in timp ce altii il vad ca fiind extrem de urat.
Brian Molko Ilustratie
8 - S-a declarat un tip coplesit de dorinta sexuala. "Fiind bisexual, este cu atat mai greu, pentru ca nu te rezumi la un singur sex", a spus Molko. De asemenea, artistul considera ca daca oamenii ar face sex mai des, ar fi mai relaxati si mai fericiti, renuntand la rigiditate.

9 - La 11 ani, si-a dedicat viata lui Iisus Hristos si a avut o perioada in care se imagina...preot. Artistul a spus ca si-a luat viata inapoi la varsta de 14 ani, ironizand alegerea facuta in copilarie.

10 - Daca ar fi femeie pentru o zi, Brian si-ar cumpara foarte multe jucarii sexuale excentrice.

11 - Brian nu isi doreste sa moara tanar si nici in mod tragic. "Imi doresc sa fiu batran cand mor. Urasc ideea unei morti tragice sau timpurii. Sper ca nu exista sanse prea mari sa plec din lumea asta la o varsta frageda". Brian, speram si noi sa ajungi sa fii un mos simpatic, pentru ca ne dorim sa te avem cat mai mult printre noi!

12 - Face o distinctie clara intre "glam-rock" si "glamour", descriind glam-rock-ul ca o "adunatura de tipi heterosexuali, parosi, care adora fotbalul si berea si se imbraca in hainele mamelor lor".

13 - Daca ar fi sa joace Ruleta Ruseasca, atunci l-ar alege drept partener pe Marilyn Manson, pentru ca acesta este suficient de "bolnav" incat sa ii placa o asemenea experienta.

14 - A jucat in filmul "Velvet Goldmine", alaturi de Jonathan Rhys Meyers si Ewan McGregor. A interpretat rolul unui muzician aflat la inceput de drum in timpul perioadei de glorie a curentului glam.
Brian Molko Ilustratie 4
15 - Considera ca lumea vede trupa Placebo ca pe o adunatura de drogati care zac in sant cu acul cazandu-le din vena, in timp ce citeaza din Oscar Wilde pentru a fi auziti de stele. Cu toate acestea, artistul a punctat ca "asta nu s-a intamplat...de ani de zile". Ironic ca intotdeauna.

16 - La inceputul carierei, lui Brian ii placea sa se imbrace in femeie pentru a starni confuzie in randul fanilor de sex masculin, asa incat acestia sa il considere o fata, sa il placa, pentru ca mai apoi sa isi dea seama ca este baiat si sa-si puna intrebari cu privire la orientarea lor sexuala.

17 - Brian isi descrie copilaria ca fiind una trista si guvernata de dorinta de a face bani a tatalui sau, care este un afacerist instarit. Artistul considera ca orasul sau natal, Luxemburg-ul, care a inspirat piesa "Slave to the Wage" este unul excesiv de materialist si nu s-a identificat niciodata cu locuitorii lui.

18 - Tatal lui Brian isi dorea ca acesta sa se ocupe la randul sau de afaceri si sa prospere in domeniul economic. A fost foarte dezamagit cand fiul sau i-a spus ca vrea sa se faca artist.

19 - Brian a declarat ca uraste sistemul politic din America si in special cruzimea acestuia cand vine vorba despre asigurarile de sanatate, negate unui numar mare de locuitori.

20 - Printre cei mai buni prieteni ai sai se numara Nikola Sirkis de la Indochine, Marilyn Manson si David Bowie, idolul sau, care a adorat formatia de la prima ascultare.
Viewing all 325 articles
Browse latest View live